Снимка: БГНЕС

Национална агенция за приходите извършва проверки на място в над 2 100 фирми за нелогично високи касови наличности. В годишните си финансови отчети за 2019 г. те са посочили, че държат в брой над 100 000 лева. Данъчните инспектори преброяват, описват и сравняват сумите в касата с
посочените в счетоводните отчети, съобщават от НАП.

При 271 от дружествата проверяващите са установили несъответствие за близо 216 млн. лв. В 33 от фирмите данъчните са открили необосновани липси на средства на обща стойност почти 27,8 млн. лв., като при тях проверката продължава.

Наред с контролната кампания на място, общо 11 588 рискови дружества са получили електронни писма или обаждане от Информационния център на НАП. По този начин приходната агенция насърчава фирмите доброволно да прегледат отново счетоводните си документи и да направят корекции в годишните си финансови отчети, в случай че не всички суми са действително налични в касите им.

Много от дружествата, допуснали технически грешки, са се възползвали от предоставената им възможност, като са коригирали сами данните и са подали счетоводните си отчети отново, посочват от приходната агенция.


 

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 9 месеца

МИСТЪР МУСКУЛ ПЛАТИ ЛИ СИ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА КЪМ НАП ОТ НАД 1 500 000ЛВ....ДАДАДЕ ЛИЧЕН ПРИМЕР.

17

Анонимен

преди 9 месеца

Герберите вият на умрело, да им вземеш заграбеното най-боли.

16

Варненски

преди 9 месеца

Данъчен измамник ще лови данъчни измами. Е те на това му се вика абсурд. Но пък сигурно е специалист да намира данъчни измами във фирми на неудобни хора. Въпрос на поръчка.... Познато ли ви звучи...Нека анабола бъде с вас! Мускули и щанги вам!!!