Снимка: Pixabay

Служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров стартира извънредна акция на ИА "Автомобилна администрация" за контрол на превозите на пътници и товари. Защо транспортният министър започва лично проверка на пътническите превози?

"На среща с транспортния министър бяхме уверени, че проверката ще е основно за нерегламентирания превоз на пътници, преминаването през граничните пунктове и трансфера на летища и днес бяхме много неприятно изненадани", заяви председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова в студиото на "Денят ON AIR".

Тя изтъкна, че винаги, когато бъде поискан контрол върху нерегламентирания превоз, този контрол рефлектира като бумеранг върху редовните превозвачи - тези, които извършват регламентирания превоз.

"Това предизвика изключително бурна реакция от страна на колегите. Понеделник още ще входираме писмо до министъра, в което ще изразим нашата позиция относно това, че политиката на Министерството на транспорта е крайно време да бъде променена и когато наистина се осъществява контрол, той да е върху сивия сектор", обяви председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи.

И поясни, че от Конфедерацията не се притесняват от проверките, а са по-скоро разочаровани от факта, че "сивия сектор отново остава незасегнат, а същевременно автобусните превозвачи са на предела на своите сили".

"Товарните превози, от гледна точка на помощите, определено са в по-добра ситуация от автобусния сектор. все още има фирми, които изпитват затруднения, има дестинации, които са доста проблемни. Нашите проблеми са по-встрани с опашките по границите", посочи изпълнителният директор на Камарата на автомобилните превозвачи Димитър Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Основната тема пред тежкотоварния превоз е именно огромното изчакване по границите.

"Имахме срещи тази седмица, другата имаме среща в Министерството на транспорта. Ще искаме от всички компетентни органи да бъдат излъчени представители и да бъде създадена работна група. Ако е необходимо - и представители от гръцка и сърбска страна", завърши изпълнителният директор на Камарата на автомобилните превозвачи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase