Източник: Takeda

"Такеда" е тазгодишният носител на наградата за ангажираност към пациентите на Европейския алианс на пациенти с редки болести (EURORDIS). Това е признание за постоянния ангажимент на биофармацевтичната компания да поддържа градивно сътрудничество с общността на пациентите с редки заболявания.

Наградите "Черна перла" се връчват за достижения и изключителна работа в тази област. Церемонията се провежда през февруари всяка година и чества Световния ден на редките болести. Джайлс Платфорд, президент на Такеда за Европа и Канада, получи наградата от името на "Такеда" на виртуална церемония по награждаването, която се проведе на 24 февруари 2021 г.

Джайлс Платфорд коментира този успех така: "Такеда" с гордост счита пациентите за свой основен приоритет и това става ясно от множеството широкообхватни инициативи на компанията по целия свят, за които е признание наградата на EURORDIS. "Такеда" е компания, която живее и диша с убеждението, че пациентът е винаги в центъра. Да работим рамо до рамо с хората с редки заболявания и техните семейства, за да открием и разработим заедно решения за предизвикателствата, пред които те се изправят всеки ден. Това винаги ни смирява и вдъхновява."

През своя над 80-годишен опит в областта на редките заболявания "Такеда" последователно демонстрира готовност да търси и намира иновативни решения и отговори за изключително важни проблеми, засягащи пациентите с редки заболявания. "Такеда" е компания, която е поела ангажимента да промени цялостната картина на диагностицирането, грижите и лечението на тези пациенти. Затова ангажираността на "Такеда" към пациентите се стреми да обхване целия път, който изминава пациентът с рядко заболяване - от поставянето на диагнозата до достъпа до лечение.

"Тази награда е признание за готовността на "Такеда" да насърчава сътрудничество, фокусирано върху пациента, да подобрява живота на хората с редки и сложни заболявания чрез новаторски партньорства с множество заинтересовани страни. Тя е признание също и за партньорството с пациентската общност за насърчаване на информираността относно редките заболявания и за постоянната подкрепа на ключови събития и програми с цел да се помогне гласът на пациентите с редки заболявания да се чуе по-добре сред останалите, прескачайки граници". Това заяви  Владимир Томов, председател на Националния алианс на хората с редки болести и представител на EURORDIS в България, във връзка с връчването на  наградата.

Повече за Takeda Pharmaceutical Company Limited

Takeda Pharmaceutical Company Limited е глобална иновативна биофармацевтична компания, оперираща в над 80 държави и фокусирана върху претворяването на научните достижения във високо иновативни лекарства. "Такеда" фокусира своята дейност в четири терапевтични сфери: онкология, редки болести, неврология и гастроентерология. Инвестира усилия и средства в плазмени терапии и ваксини, разработва високо иновативни медикаменти, които променят живота на хората към по-добро.

"Такеда" е поела ангажимента да предоставя възможност за по-добър достъп до лечение за редките болести и по-бързо диагностициране на хората, които страдат от тях, за да се осигури равнопоставеност на всяка звезда от съзвездието "Редки звезди". Компанията е част от Международната комисия за прекратяване на одисеята за диагностициране на децата с редки заболявания - мултидисциплинарна група от експерти, които работят за ускоряване на поставянето на диагноза (https://www.globalrarediseasecommission.com/Members)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase