Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Една от основните пречки за навлизането на електромобилите не само в България, но и в световен мащаб, е липсата на зарядна инфраструктура. Затова се роди идеята за Green Charger, който да помага за развитието на електрическата мобилност у нас като цяло. Това каза Росен Данчев, основател на Green Charger, в предаването "Update" по Bloomberg TV Bulgaria.

Данчев разказа, че идеята за Green Charger се е родила още през 2017 г. и отначало екипът е бил с нагласата да монтира зарядни станции. След проучване на пазара обаче, екипът установява, че липсва обединение между операторите и зарядните станции.

"Пазарът се оказа доста фрагментиран. Този проблем искахме да решим, обединявайки операторите в една мрежа, за да може собствениците на електромобили, независимо към кой оператор имат абонамент, да могат да зареждат навсякъде на принципа на роуминга".

По думите му в България операторите на зарядни станции не са много. "По-големите и сериозни компании, които предприемат големи стъпки в тази посока, са около 4-5", посочи той.

Данчев каза още, че операторите са склонни на сътрудничество.

"Нашето решение допълва и развива техния бизнес, помага за достъп до повече клиенти. Ако малък оператор, който има 10 колонки, и е част от мрежа от 200 колонки, автоматично неговите клиенти ще могат да ползват и останалите. И така достъпът до крайни клиенти е много по-голям".

Целият разговор - във видеото
 

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 2 месеца

Екипът на чешита да не е ссъставен от третия му брадчед и баба му че много тайнстено звучи ?

6

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен 4

Много нищоприказване и нищоправене с идея за източване на парички по някоя програма. Освен това изскачат изневиделица тия "предприемачи" с готови "екипи" които преди това не са правили нищо.

5

До 2

преди 2 месеца

Звучи ми като фигуранта