Снимка: Pixabay

Цената на златото може да се повиши с още 10% до края на годината. Това каза Крум Атанасов, управител на Igold.bg, в интервю за предаването “В развитие” по Bloomberg TV Bulgaria.

“Определено се очаква покачване на цената на златото, въпросът е какъв тип криза ще имаме - дали ще е повторение на финансовата криза от 2008 г., дали ще последва дефлационен или инфлационен период”, посочи Атанасов.

Той отбеляза, че причината за ръстовете в цената на златото, която достигна 7-годишен връх в началото на тази седмица, не е само коронавирусно. По думите на Атанасов факторите са много - включително започналото преди години геополитическо напрежение.

“Влизаме в период, в който ще има много несигурност на пазара - най-логичното е цената на златото да се покачва бавно и постоянно през следващите години”.

По отношение на среброто, което поскъпна с 15% през последните десет дни, Атанасов посочи, че не очаква значителни ценови ръстове, тъй като централните банки се отказаха от резервите си в сребро през 2013

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 1 седмица

Какъв друг коментар можем да очакваме от управителя на IGold!? Долна, платена статийка

6

Анонимен

преди 1 седмица

Повече от 10 ще е.

5

Анонимен

преди 1 седмица

Когато цената на златото започва да расте скоко образно,това означава,че някъде по света се готви нов военен конфликт.