Архив: Булфото

Българското мляко е с много високо качествено ниво, продуктите са екологично чисти, каза пред журналисти в Сливен Станислав Дух, който е директор на отдел по технологични инвестиции в най-голямата полска млекопреработвателна фирма.

Представители на фирмата са в Сливен, като целта на визитата е да установят партньорски бизнес отношения с фирми от Сливенска област, които работят в сферата на млекопреработката и производството на млечни продукти.

Те споделиха, че в Полша пазарът им е вече "тесен", изпълнили са всички пазарни ниши и затова търсят пазар в други страни. Смятаме, че България ще предостави добри условия за инвестиране и ще ни даде път към останалите страни от Балканския полуостров, посочи Дух.

Сливен е с дългогодишни традиции в този отрасъл, заяви Владимир Русев, председател на Българо-полската търговска камара, който е сред организаторите на срещата, съобщава БТА.

Той допълни, че гостите ще бъдат два дни в Сливенско, като им предстои да посетят местни мандри, където ще обменят специализирана информация, ще се запознаят с технологията, продуктите, капацитета и ще оценят възможностите за инвестиции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase