Китайското бъдеще се кове от 25 000 служители в новия кампус на технологичен гигант. Заобиколени от постройки, които наподобяват известни забележителности в Европа,

Преди 4. г Китай си постави амбициозната цел до 2025 г. да стане лидер на световния пазар в множество браншове.

Мисията е вече почти изпълнена, поне в сферата на телекомуникациите. Днес Huawei е сред лидерите за доставчици на мобилно оборудване в света. Държавата упорито подкрепя и други отрасли.

Този възход обаче би бил невъзможен без хора, които да имат познания в съответните сектори. Често нужните за целта познания са нелегален внос от чужбина, предава DW.

Така и германските концерни обърнаха погледа си към Китай, привлечени от необятния неразработен пазар. Сред тях и големите автомобилни концерни.

Съвсем скоро може би ученикът ще задмине своя учител. Именно това предупреждават от мозъчния тръст "Мерикс", които твърдят, че германските фирми са твърде наивни по отношение на китайските си партньори.

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 1 седмица

Китай ще се оправи за разлика от нашата искуствено преобразена!

26

Много Богат Гущер

преди 1 седмица

Аз вече не пиша тук,вече пиша във един саит Факти БГ и там се вихря,каня те на гости при мен.И недей да гледаш в блога ми,аз бездруго го заключих да не решиш да изтриеш ценната информация в целия блог а само да го разглеждаш докато постигнеш мъдрост в пропиляния си живот

25

Анонимен

преди 1 седмица

Олелее тук стана страшно, сбирка на душевно и духовно болни начело с оня д'ртофелник 70+ дето го пратих на кални бани. Всичкото gooks и wogs и chavs се домъкна. Айде обратно да си ходите към портала ви на слънцето и си събирайте 5 измерните животни от 3 измерния ни свят и всичките ви духовни фетиши преди психятъра да дойде и да ви заключи в санаториума в Ямбол.