„Еврохолд България“ е на финалната права преди финализирането на сделката за чешкото енергийно дружество, обслужващо по-голямата част от Западна България. В плановете на компанията влиза завършване на процеса до края на 2019 г., разбираме от страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

В телевизионно интервю председателят на управителния съвет на холдинга Кирил Бошов разкри някои подробности около инвестицията, подчертавайки, че дори в краткосрочен план ЧЕЗ би донесла цялостен положителен ефект върху борсовата компания.

„Инвестицията несъмнено ще увеличи дълга на „Еврохолд“, но цялостният ефект би бил влизане на 80 млн. евро чист капитал. (б. ред. от увеличението на капитала). Ще влезе и един актив със сериозен собствен капитал и активи с потенциал за реализиране на оперативна печалба. Тези два елемента изцяло неутрализират влиянието на дълга и нашите прогнози са, че задлъжнялостта на холдинга след сделката ще намалее“, коментира Бошов.

За да научите всички подробности около офертата и условията за финализирането ѝ, посетете страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase