Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

14 агенции за недвижими имоти, брокери и имоти бяха отличени по време на четвъртите Годишни награди на Imoti.net на специална церемония, която се проведе на 20 март в София. Това е единственият форум, на който се оценяват постиженията, коректността и добрата репутация на компаниите и експертите в сектора. Тази година над 200 компании се включиха в надпреварата за в Годишни награди на Imoti.net за 2018 година.

"Радваме се, че при една успешна година, каквато беше 2018-та, агенциите и брокерите са отбелязали добри резултати, които споделиха с нас. Много приятна изненада беше, че доста хора се включиха и в класацията на потребителите и гласуваха за агенция за недвижими имоти, сайт и брокер на годината“, обясни мениджърът на водещия сайт Imoti.net Снежана Стойчева.

Победител в категория "Агенция за недвижими имоти на годината" е Bulgarian Properties.

"Нашата агенция е на 15 години. За нас е успех, че от агенция, която работи предимно с чуждестранни купувачи в началото, се превърнахме във водеща агенция в страната“, заяви Полина Стоева, изпълнителен директор на Bulgarian Properties.

В същата категория, но за малък и среден бизнес, призът получи "ЕППИ Сделки с имоти“. За "Най-динамично развиваща се Агенция за недвижими имоти“ бе отличена Smart Brokers, а наградата "Дебют" отиде при La Maison Ideale.

Голям интерес предизвика категорията "Най-добър сайт на Агенция за недвижими имоти", в която участваха над 30 уебстраници. Първо място спечели Luximmo.bg.

Традиционно категорията "Брокер на годината“ е сред най-оспорваните в Годишни награди на Imoti.net. Заради отличните резултати тази година бяха отличени трима брокери - Магдалена Тошева от Bulgarian Properties, Людмил Боянов от Arco Real Estate и Евгени Златев от Super Имоти.

Организаторите от Imoti.net връчиха специална награда на брокера Иван Василев от Капитал Естейт. Призът "Бизнес имот на годината“ получи ФеърПлей БизнесХъб ЕАД, а в категория "Жилищен имот на годината“ бе отличен Пловдив Сити Парк. 

Потребителите също отличиха своите фаворите в три категории. Най-много гласове за "Агенция за недвижими имоти на годината" получи "Ера недвижими имоти", а отличието за сайт на агенция грабна уебстраницата http://home2u.bg/. За "Брокер на годината“ потребителите отличиха Неда Драгиева oт Ibrokers.

Годишните награди на imoti.net 2018 се осъществяват с генералното партньорство на Пощенска Банка и подкрепата на Теленор, Университет Бокони, Realtor Assitant Pro, Бритиш Американ Табако, Камарата на строителите в България. Медийни партньори са Investor.bg, Bloomberg TV Bulgaria, Bulgaria ON AIR, Градът Медия Груп, Kmeta.bg, вестник "Строител“.

Imoti.net е част от Investor Media Group – втората най-предпочитана онлайн медийна група сред потребителите в България по данни на Gemius. Мисията на сайта е да подкрепя коректните участници в имотния бизнес, така че потребителите на техните услуги да могат да правят правилен избор в свой интерес по всяко време. В полза на потребителите Imoti.net стартира и поредицата "Доверен брокер“ със съвети за разграничаване на коректните и некоректни посредници при сделките с имоти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase