Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Технологичният UpDate тази събота е посветен на четенето по нетрадиционен начин. В предаването на Bloomberg TV Bulgaria водещата Елена Кирилова разговаря с Лиза Василева, регионален мениджър на компанията StoryTel за България. Какви са плановете за налагане на стрийминг платформата за аудио книги на българския пазар и как се представя StoryTel на международно ниво – отговорите дава UpDate на 16 февруари.

В предаването в неделя зрителите ще могат да видят част от интервюто, което даде за Bloomberg TV Bulgaria Дарек Новак, мениджър стратегически партньорства на Google за района на Централна и Източна Европа. Пред UpDate Новак коментира пазара на дигиталната реклама в региона.

Попитан за Топ 3 сред страните в региона по пазарен растеж, Новак подчертава лидерството на Полша.

"В Централна и Източна Европа, бих казал, че Полша отбелязва доста силен ръст. Това е страна и със значителен пазар. Въпреки това има страни, които наваксват. Конкретно Чехия и Унгария. Румъния също отбелязва силен ръст, a България наваксва доста ефективно.  В страната ви има тласък към програматик рекламата и новите технологии“.

Повече за програматик рекламата, за приходите от мобилни реклами и за управлението на монетизацията на бизнеса в Централна и Източна Европа очаквайте в разговора с Новак.

До какви икономически и технологични последствия може да доведе натискът на САЩ върху Huawei пък ще анализира водещият Бойчо Попов в коментарната рубрика WhatsUp в неделя.

На 17 февруари в UpDate зрителите ще разберат и как иновативни, стартиращи и социални предприемачи на територията на Столична община могат да кандидатстват за финансиране. В разговор Александър Сарафов, мениджър на програмата "Акселератор Стартъп София“ на Столичната община, ще представи възможностите, които дава проектът. 

Тези и още технологични теми очаквайте в събота и неделя от 19:30 часа в UpDate по Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase