Рано или късно почти всеки се ориентира в закупуването на собствено жилище, което да дава още по-голяма сигурност. Практиката показва, че по-изгодно излиза да си купиш недвижим имот "на зелено", т.е. преди да бъде построен напълно. Причината за това обикновено е проста - горе-долу всяка жилищна сграда струва по-малко преди да се реализира или преди да се започне препродаване на апартаменти след завършването ѝ.

Когато вече сме стигнали до решението за ново жилище и сме заложили на по-изгодния вариант, възникват много въпроси - какво е разположението му, строителните материали, които са използвани, брой и функционалност на помещенията, големина, наличие на тераса, малък и по-евтин апартамент или по-голям и влагането на повече пари и куп други въпроси.

Това са въпроси, които не са от вчера и със сигурност ще останат стандартни много години напред. Но все по-често хората се питат как да избягат от натоварената градска среда, която твърде често става неприятна за живеене - шум, задръствания, презастрояване, прекалено много коли, проблем с паркови места и т.н. Ето защо имоти извън презаселените места и особено около морето стават все по-апетитни за хората, заради което и все по-често се говори за ваканционни имоти.

Такъв е новият проект на Явор АД - жилищният комплекс "АЗИМУТ", намиращ се във Варна. Явор АД се занимава със строителство на жилищни, търговски, промишлени и други сгради над 15 години, изграждайки си стабилна репутация за предпочитан инвеститор.

АЗИМУТ е луксозен жилищен комплекс от затворен тип, намиращ се на бул. "Св. Св. Константин и Елена", на 900 м от центъра на ж.к. Виница и на 1000 м от к.к. Св. Св.  Константин и Елена, до автобусна спирка Черноморец/Виница. Кварталът е на 7км от центъра на Варна и на 2.5км от морето, предимно е застроен с къщи и нови малки жилищни блокчета, което е все по-голяма рядкост в големите градове в България. Този район може да се похвали с чист въздух, много зеленина, тишина и спокойствие и заобикаляща го гора.

Основното предимство на комплекса, освен красивата визия и безкомпромисното качество на изпълнението и вложените материали, е спиращата дъха морска панорама от кота терен. Класическата средиземноморска визия на сградите, с внимателно подбрани архитектурни детайли, подсилват чувството за лукс, комфорт и висок стандарт на бъдещите собственици.

Годишната такса за поддръжка ще е в размер на 650лв. за тристаен апартамент и 500 лв. за двустаен, като ще е упомената и в договора за покупка на жилище.

Да си купиш имот и на морето, и в града - има как с АЗИМУТ

АЗИМУТ се състои от две пететажни жилищни сгради, басейн с размери 10м/16м с голяма зона за релакс и детска площадка, разположени в 5 дка богато озеленено дворно място. Сграда ЮГ и сграда ИЗТОК са еднотипни с РЗП около 2975 кв.м и ЗП 750 кв.м всяка. В сграда ЮГ има 34 бр. апартаменти, а в сграда ИЗТОК броят им е 31 бр. Във всяка от сградите апартаментите са разпределени в два жилищни входа.

Всеки апартамент, независимо от етажа, разполага с просторна дневна, прекрасна морска панорама и обширна тераса. Осигурени са достатъчен брой закрити паркоместа и гаражи за живущите в комплекса, както и външни паркоместа за техните гости.

Към момента жилищният комплекс предизвиква голям интерес и вече една трета от жилищата са продадени заради по-ниските цени, които важат до края на февруари, тъй като строителството започва през март месец и ще продължи между 16 и 18 месеца.

www.yavorad.com

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase