Източник: InterContinental Sofia

Най-новият петзвезден хотел в София, работещ под луксозния бранд InterContinental Hotels & Resorts, официално бе открит във вторник вечерта в присъствието на повече от 500 ключови международни инвеститори, бизнесмени и дипломати от САЩ, Великобритания, Франция, Русия и други държави. Той ще предложи на своите посетители уникален микс от луксозни услуги, които са без аналог на българския пазар до този момент и ще издигнат обслужването в страната на качествено ново ниво. Специално за откриването на петзвездния хотел у нас пристигнаха двама от най-добрите европейски кулинари, част от групата на InterContinental, шеф Артур Февре и шеф Тео Рандал.

InterContinental Hotels & Resorts е най-големият луксозен бранд в света, който е част от InterContinental Hotels Group (IHG®) - водеща хотелска верига, която оперира в близо 100 страни и заема лидерски позиции в едни от най-атрактивните сегменти в бранша. Хотелът у нас разполага със 194 стаи и 37 апартамента, които се отличават с елегантен дизайн и луксозни допълнения, като пресрийдър с богато разнообразие от цифрови издания, директна връзка с летище София и др.

"Луксозното петзвездно изживяване, съчетано с персонално обслужване и ексклузивни привилегии правят престоя на гостите наистина специален", сподели Анджело Зукала, генерален мениджър на InterContinental Sofia. "Предлагаме също и професионални консиерж услуги с индивидуален подход към всеки гост и неговите нужди – от помощ при резервация в определен ресторант до изпращане на цветя до любим човек", допълниха от мениджмънта на хотела.

За доброто настроение на гостите по време на откриването се погрижиха музикантите от струнен квартет Стрингс, Любо Киров, Васил Петров и Орлин Павлов. Изненадата на вечерта бяха двама от най-добрите шеф-готвачи на европейската кулинария, част от групата на InterContinental - шеф Артур Февре и шеф Тео Рандал, които приготвиха на живо авторски рецепти, които ще бъдат включени в разнообразното меню на Floret Restaurant and bar. На бляскавото парти всички присъстващи имаха възможността да опитат и специалните вина Face-to-face на New Bloom Winery.

Топ луксът влиза за първи път в България с InterContinental

InterContinental Sofia е собственост на водещата инвестиционна компания "Галакси Инвестмънт Груп" през "Интерхотел Гранд - Хотел София" АД и се управлява от "InterContinental Мениджмънт България" ЕООД. "Утвърден бизнес модел на "Галакси Инвестмънт Груп" е да инвестира в проекти с потенциал, а InterContinental е точно такъв за България. Това е поредната крачка, с която компанията ни ще допринесе за изграждането на положителния образ на страната като модерна туристическа дестинация и като подходящо място за правене на бизнес", сподели управителят на "Галакси Инвестмънт Груп" Константин Бояджиев по време на откриването.