Тази година за пръв път се провежда конкурса “Работодател на годината”, организиран от най-големия кариерен форум за българи с опит в чужбина - “Кариера в България. Защо не?” Целта му е не само да отличи най-добрите работодатели в страната, но и да стимулира всички компании да се стремят към по-добри условия на труд за техните служители.

Категориите в конкурса са 8, като за тях са подадени общо 74 кандидатури от 35 компании. Журито на конкурса е съставено от 22 експерти в различни области - бизнес, медии и неправителствени организации. Включително Петър Иванов от AmCham, Петя Патрашкова от Германската търговска камара, Теодор Стойчев от Европейския парламент и Геновева Бакърджиева от Българската асоциация за управление на хора. Всяка компания се оценява по предварително установени критерии.

“Първото издание на конкурса надмина очакванията ни и сме щастливи, че българските работодатели са отворени да споделят добрите примери! Нещо повече, това е още един полезен начин българите с опит и/или образование в чужбина, които искат да се реализират у дома, да научат повече за бъдещия си работодател.” - споделят организаторите на Кариера в България.

Най-желаните категории са: Работодател на годината - (22 кандидатури), Най-добра обучителна програма (16), Най-добра програма за кариерно развитие (12) и Най-социално отговорна компания (12).

Конкурса включва и наградата “Работодател на публиката”, която се избира чрез публично гласуване, в което може да се включи всеки. Общо гласували за нея са 3480 души.

Ето и кои са финалистите по категории. Кой печели ще стане известно на 20.09 по време на форум “Кариера в България. Защо не?”.

Всеки, който има опит от чужбина и търси вдъхновение или възможности за работа в България, може да се регистрира безплатно за събитието.

Имена на финалистите по категория:

  • Най-социално отговорна компания

Финалисти: Лидл България, Мелексис България, Овергаз Мрежи

  • Най-добра програма за кариерно развитие

Финалисти: AIG, Заедно в час, Фесто Производство ЕООД

  • Най-зелена компания

Финалисти: Лидл България, Овергаз Мрежи, Spark Bulgaria

  • Най-добро офис пространство

Финалисти: Playtech Bulgaria, Sutherland Bulgaria, TELUS International Europe

  • Най-добра обучителна програма

Финалисти: Enhancv, Заедно в час, Мусала Софт АД

  • Най-добра програма за допълнителни придобивки

Финалисти: Enhancv, The Taxback Group, HyperScience

  • Работодател на публиката

Финалисти: А1 България, Experian Bulgaria, Cargill Bulgaria

  • Работодател на годината

Финалисти: АББ България ЕООД, Experian Bulgaria, Cаrgill България

Всички представители на журито и повече информация за категориите, можете да научите тук.

Коментари Напиши коментар

6

Комунист

преди 9 месеца

Сегашно време.Финалистът Овергаз.Собсвеник и основател Сашо Дончев.Съветски университетски възпитаник.Работил в ДС и КГБ, корумпирал много български политици.Изпрал много мръсни пари.Предател на комунистическата кауза.Дежавю ...

5

Комунист

преди 9 месеца

Още назад.Отново гениален бизнесмен.Посещаван,ухажван,даряван с подаръци от министри,президенти, висши полицаи.Илия Павлов.И край... Дежавю.

4

Комунист

преди 9 месеца

Ако върнем назад във времето.Емил Кюлев,възхваляван от тогавашни политици,съветник на управлението.И ...край.Дежавю..