Архив: Булфото

Отлични са условията за ски в Пампорово, информират от Планинската спасителна служба. Функционират 12 от пистите в ски зоната, а времето е слънчево. Ски сезонът в курорта ще продължи до 9 април, съобщиха от "Пампорово" АД.

От 1 април се въвежда намаление на цените на лифт картите, уточняват от дружеството. Дневна лифт карта ще струва 42 лева в последната седмица от зимния туристически сезон.

До края на март продължава чартърната програма с ирландски ваканционни групи в ски курорта. Промоционалните цени на лифт услугите са насочени главно към българските туристи, които са преобладаващи клиенти в Пампорово през април.

Ръст на нощувки от 21. 2 процента и увеличение на туристическия поток с 16.8 на сто се отчита в хотелите и местата за настаняване в област Смолян през декември 2017 г. според данни на Териториалното статистическо бюро.

Силното начало на зимния туристически сезон в региона се илюстрира и с увеличение на приходите от нощувки с 31 процента - общо 3.4 млн. лв.

Предимно български туристи - 91 на сто, са клиентите на хотелите и местата за настаняване в областта през декември, уточняват от ТСБ. Туристическият поток в региона през месеца на зимните празници достига 32 668 души.

Областта е посетена от туристи, колкото населението на още един град. От чуждестранните клиенти преобладават гърци - 30%, британци - 15.3%, турци - 10.7%, румънци - 10.3%. Средната заетост на местата в хотелите през декември е 25.7 на сто, според статистическите данни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase