Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

2017 г. бе една много позитивна година, но и разнопосочна. Това каза Росица Радоева от Rabota.bg в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"2018 г. ще бъде доста динамична, дигитална и цифрова. Ще има доста приходи от BPO сектора, а строителния и минния сектор остават на по-заден план и ще изпитват затруднения".

Имаше прекалено мотивирани работници, но и доста неясна цел за служителите, започващи работа в компаниите. Причината е, че програмата и мерките, които се опитваха да се създадат в държавата, бяха доста неясни и по-скоро насън се случваха нещата, отколкото наяве. 

"От друга страна безработицата достигна до най-ниските си нива и ние трябва да се гордеем с това. В момента виждаме устойчиво развитие на пазара на труда". 

Едно от интересните неща, които се случиха през 2017, е че повече хора се  опитаха да си намерят мястото в България, каза събеседничката. "А и се създадоха мерки с цел да се привлекат работници и от други държави". 

Успяха ли мерките да компенсират "дупката" на пазара на труда и липсата на кадри? Какви са събитията, които подготвя Rabota.bg?

Вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase