Снимка: Булфото

Промяна на облика на курорта Слънчев бряг е сред целите, които си е поставило Министерството на туризма в рамките на този мандат. На среща с представители на туристическия бранш в курорта ресорният министър Николина Ангелкова заяви, че всеки трябва да спазва задълженията си, за да има ред и да бъдат гарантирани сигурността и комфортът на туристите в Слънчев бряг.

По думите на Ангелкова статутът на националните курорти е специфичен: "Необходимо е да има еднакви правила, свързани с инфраструктурата, благоустройството, рекламата, разходването на средствата".

Още по темата

"Мога да ви уверя, че както сме коментирали и по време предишни срещи, ще продължим с премахването на незаконните обекти. Ако обстоятелствата го налагат, ще бъдат и затваряни, за да не се извършва търговска дейност", подчерта министърът.

Тя каза още, че "туризмът е ключов сектор, затова за нас топ приоритет е изграждането на четирилентовия път Бургас-Слънчев бряг". По думите ѝ всички процедури са в достатъчно напреднал етап, за да може скоро да стартира работа по отсечката.

Ангелкова коментира, че един от най-големите проблеми е липсата на квалифицирани кадри. В тази връзка тя съобщи, че миналата седмица на среща с министъра на труда и социалната политика Бисер Петков е предложила техническото време за регистрация на сезонни работници от трети страни за работа в страната до 90 дни да бъде намалено.

Ще бъде създадена организация за по-бързото обработване на документите и регистрацията да се извършва в по-кратък срок от нормативно заложения, който е 15 дни.

Коментари Напиши коментар

22

До номер 9

преди 4 години

От коя по-точно държава ще ги вземеш бе ***? Кой ще дойде да ти бъде роб за 300 евро , а ти да си купуваш мерцедеси , свърши тая, *** прости, откраднали едни пари, вдигнали на мястото селската си колиба един коптор наричащ се хотел и ще ми се правят на бизнесмени, а доскоро срали на двора!

21

Кирил Софийски

преди 4 години

То за тази работа се иска и малко акъл, който вие нямате !

20

До 19, :-)

преди 4 години

За какви ТРЕТИ страни говорите !!!!! За Над 21 страни в Африка минималната запла е 480 , и в ПЕТИТЕ страни получават повече. Давам пример с ПАПУА-НОВА ГВИНЕЯ там минималната заплата е 350 , като имате на предвид, че те ходят още с кокали в ушите и устата като украшения и канибализмът още е на почит там. Затова не знам ние към КОЙ НОМЕР СВЯТ ПРИНАДЛЕЖИМ.