Снимка: Президенството

Степента на цивилизованост на едно общество и неговият напредък се измерват с отношението му към малкия - малкия човек, малкия бизнес, малката фирма, малката ферма. Това каза президентът Румен Радев на годишните награди "Златна мартеница", организирани от сдружение "Произведено в България - Съюз на малкия и среден бизнес".

Малкият и средният бизнес са гръбнакът на нашата икономика, защото дават работа на повечето българи. Затова и държавният глава се е ангажирал с подкрепа за малките и средни производители и е призовал институциите да обединят усилията си за ограничаването на административната и бюрократична тежест пред тях, съобщиха от прессекретариата на президента.

Според Радев, за да развиваш бизнес в България, се изискват не само качества като упоритост, всеотдайност и любов към това, което правиш, но и патриотизъм, за да се посветиш на мисията да налагаш българската марка на нашите и чужди пазари.

Тази инициатива вдъхва надежда, кураж и самочувствие на тези, които полагат ежедневни усилия, за да създават убеденост в потребителите, че българското качество не отстъпва на чуждото, е отбелязал президентът.

Отличията за качество на българския пазар се връчват за 23-та поредна година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase