Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

България има нужда от чуждестранни инвестиции и добри пазари в чужбина. Държавата трябва да продължи да бъде конкурентоспособна на международния пазар за инвестиции, да запази добрата данъчната политика и демонстрира стабилни фискални баланси. Това коментира управляващият партньор на Expat Capital Никола Янков в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му българската икономика ще е печеливша, ако големите европейки икономики дръпнат напред. "През 2017 може да се наблюдава растеж на цените на суровините, които бяха доста депресивни през последните години. Това ще навреди на икономиката на България, тъй като страната внася суровини, което от своя страна ще направи българските продукти по-малко конкурентоспособни", отбеляза той. 

Събуждане на интереса на чуждестранните инвеститори е основното събитие, което се очаква на българския капиталов пазар през 2017 с оглед на предстоящото листване на индексния фонд върху SOFIX в Лондон, подчерта още Янков. По този начин ще се създаде добра връзка между Българската фондова борса и Лондонската фондова борса, допълни той. 

 Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

Коментари Напиши коментар

13

Бла бла

преди 4 години

Имала нужда България... Няма много луди да си оставят паричките на ГЕРБ и ОБЕДИНЕНИТЕ П..

12

Анонимен

преди 5 години

ИМА НУЖДА, АМА ИНВЕСТИТОРИ НЕ СЕ НАМИРАТ.ХОРАТА КАЗВАТ: УПРАВЛЯВАЩИТЕ ОТ ГЕРБ СА МНОГО КОРУМПИРАНИСЪДЕБНАТА СИСТЕМА СЪЩОНЯМА ВЕЧЕ КВАЛИФИЦИРАНИ РАБОТНИЦИПОВЕЧЕТО ЗАВЪРШВАЩИ СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ НЕ СА МНОГО ГРАМОТНИ И СА МЪРЗЕЛИВИ.

11

Мунчо

преди 5 години

Това заявление е като: "Топлата вода е топла"