Снимка: архив, БулФото

Не се очакват резки промени в цените на горивата в краткосрочен план. Това коментира пред журналисти Андрей Делчев, изпълнителен директор на Българската петролна и газова асоциация /БПГА/.

В момента цените са стабилни, очаква се да продължат да бъдат такива поне що се отнася до цените на петрола, които са основна компонента, каза той. По думите му в краткосрочна перспектива не се очакват резки скокове нагоре или надолу в цените, предаде БТА.

Контролните органи проверяват регулярно - на пет-шест месеца, както и внезапно, бензиностанциите в страната, за да се гарантира количеството и качеството на горивата, които се зареждат в автомобилите, каза Делчев.

В коментар на въпрос за бензиностанции, свалили цените на бензина под два лева, Делчев каза, че всеки има своя търговска политика.

Там, където някои започнаха с рязко намаление, би трябвало да се мисли за дъмпинг, да се мисли за доставчика на горивото, каза той. По думите му трябва да се мисли и дали се преследват чисто търговски или странични цели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase