Снимка: архив, БулФото

Към момента няма проблеми с топлофикационни дружества, заяви председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов пред журналисти.

Още по темата

Според него дружествата са приели реалността, че цените на топлинната енергия, която начисляват на потребителите, са намалени с между 10 и 20%.

По думите му топлофикационните дружества имат задължения, но са заявили на заседание с тяхно участие, че дълговете им постепенно намаляват.

Това е много добър знак, че нашите решения им позволяват постепенно да намаляват своите задължения, коментира председателят на КЕВР, цитиран от БТА.

На 30 октомври ще има закрито заседание на КЕВР, на което ще се определи дали и с колко ще бъде променена цената на тока за индустрията и таксата "Задължение към обществото", както и дали това ще има отражение върху цената на тока за бита.

Изчисленията продължават, каза Иван Иванов и посочи, че проектодокладът на комисията по въпроса може да се очаква до няколко дни.

В отговор на въпроси за правилата за търговия с ток на енергийната борса, които КЕВР определя, Иванов каза, че утре се предвижда обществено обсъждане по темата.

"Постарахме се да намерим най-добрите решение за защита на обществения интерес. Ще се произнесем така, че в началото на декември да започне да работи българската електроенергийна борса по начин, който всички искаме", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase