Снимка: БГНЕС

Парламент най-рано ще има през следващата седмица, като междувременно участващите в преговори за общо управление трябва да постигнат напредък, за да могат да приемат бюджет и да сформират правителство. Това заяви президентът Румен Радев, предаде репортер на БГНЕС.

„Парламентарно представените партии имат две важни задачи – съставяне на правителство на база на устойчиво парламентарно мнозинство и приемане на бюджет. Задачите изискват баланс и време за диалог. С оглед на тези два приоритета, до края на тази седмица ще разберете кога ще свикам Народното събрание“, обяви държавният глава.

Изказвам съболезнования на загиналите в катастрофата на автомагистрала "Струма", българската държава прави всичко необходимо", заяви президентът Румен Радев. Държавният глава уточни, че предстоят още много действия, в които България ще бъде солидарна със Северна Македония.

"Предстои разпознаване и транспортиране на загиналите. Ние сме заедно с нашите братя от Северна Македония. Надяваме се оцелелите да се възстановят възможно най-скоро", каза още президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase