Снимка: БГНЕС

Парламент най-рано ще има през следващата седмица, като междувременно участващите в преговори за общо управление трябва да постигнат напредък, за да могат да приемат бюджет и да сформират правителство. Това заяви президентът Румен Радев, предаде репортер на БГНЕС.

„Парламентарно представените партии имат две важни задачи – съставяне на правителство на база на устойчиво парламентарно мнозинство и приемане на бюджет. Задачите изискват баланс и време за диалог. С оглед на тези два приоритета, до края на тази седмица ще разберете кога ще свикам Народното събрание“, обяви държавният глава.

Изказвам съболезнования на загиналите в катастрофата на автомагистрала "Струма", българската държава прави всичко необходимо", заяви президентът Румен Радев. Държавният глава уточни, че предстоят още много действия, в които България ще бъде солидарна със Северна Македония.

"Предстои разпознаване и транспортиране на загиналите. Ние сме заедно с нашите братя от Северна Македония. Надяваме се оцелелите да се възстановят възможно най-скоро", каза още президентът.

Коментари Напиши коментар

88

Хахаха

преди 6 месеца

До Стига глупостиА на тебе ясно ли ти е че ако го свика след един месец няма да може да се приеме бюджета бе умник.

87

Стига глупости

преди 6 месеца

До Случаен минувач; Случайно да си чел конституцията? П'ростотията на гербаджийските тролове е наистина безгранична. ....................................................................... Чети: Чл. 75. "Новоизбраното Народно събрание се свиква на първо заседание от президента на републиката най-късно един месец след избирането на Народно събрание. Ако в посочения срок президентът не свика Народното събрание, то се свиква от една пета от народните представители". Един месец. Нещо неясно?

86

Анонимен

преди 6 месеца

Какви преговори, какво мнозинство ? Козяците вече всичко са наредили ,останалото е прах в очите на наивниците !