Снимка: Архив, Булфото

Коалицията "Обединени патриоти" не работи от няколко месеца, а постоянните скандали намаляват ефективността й. Тази оценка даде Искрен Веселинов от ВМРО след поредните словесни престрелки между Волен Сидеров и Красимир Каракачанов.

По-рано през седмицата Волен Сидеров настоя, че резултатът на евроизборите на ВМРО е голяма сделка, а днес вицепремиерът Каракачанов посочи, че шансът "Обединени патриоти“ да оцелеят като коалиция не е голям и настоя, че лидерът на "Атака" обича да лъже.

Още по темата
"Нашият апел е колегите от "Атака", които не получиха добър резултат, да се научат да губят, да не търсят вината в другите, а в себе си. Тогава отношенията ще се нормализират. Нямаме за цел да затъваме в блатото на някакъв коалиционен скандал, защото това е безсмислено. Накъде отиваме, ще покаже общата воля на трите партии. Очевидно обаче в момента воля за "заедно" почти отсъства", каза още Веселинов.

Той подчерта, че за да има коалиция трябва да има диалог, но отсреща нямало никакво желание за добронамереност.

"Натрупва се критична маса и избухва, като ядрения взрив", посочи Веселинов в отговор на въпрос докога ще продължава това състояние на постоянни скандали.

Той заяви, че ако коалицията се разпадне, има различни възможни варианти – самостоятелно участие на трите партии или коалиция на ВМРО с НФСБ.

"Когато имаш партньор, очакваш да има диалог, дори да има търкания, да има някакъв хепи енд. Не може да бъдеш в състояние на перманентен скандал 2 години", отсече Веселинов.

Той призна, че на практика коалицията не работи, тъй като паралментарната група не се събира и не излиза с общи позиции, а буквално ги формира в пленарната зала.

"Когато трите партии, орел, рак и щука, всеки като дърпа в някаква посока, ефективността не е голяма. Това състояние е вредно, то понижава КПД-то на коалицията и очевидно не може да продължава безкрайно", настоя Веселинов.

Явор Нотев от "Атака" пък каза, че коалицията ще продължава, както е работила досега. Не били проблем и различните мнения в партиите, тъй като те са запазили своите виждания и правото си да гласуват поотделно.

"Управленската програма е тази, която е в основата на дейността и на трите партии. Така ще продължим да работим, че да изпълним ангажиментите, заложени в нея", заключи Нотев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase