Снимка: архив Булфото

Да се разсеят спекулациите, че председателството ни на ЕС може да ни бъде отнето. За това ще работи вицепремиерът по подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС-2018 Деница Златева, според която такива твърдения от политици са недопустими.

"Надявам се с работата си да докажем, че председателството и ролята на България в процеса на вземане на решения в ЕС е от изключително значение", подчерта Златева, която прие поста от вече бившия вицепремиер по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева.

Кунева пък изрази надежда "оборотите" на подготовка на българското председателство да са още по-високи. Тя заяви, че има пълно доверие в ангажираността на Златева за тази задача и й пожела пълен успех.

"Председателството е национална задача. За да имаме национални приоритети, на нас ни трябва национална амбиция. Виждам, че можем да я направим заедно, на добър час", се обърна Кунева към наследницата си на поста.

"Благодаря за досегашната работа, за хъса и амбицията председателството да бъде изведено като национален приоритет. И в месеците занапред в мандата на служебния кабинет ще положим всички усилия, така че работата по подготовката на председателството – не само политическата, а организационно-логигистичната, техническата, да продължи с пълни темпове", каза Златева.

Тя ще представи екипа и приоритетите си следващата седмица, но още днес ще се срещне с дирекциите в МС и с ръководството на центъра по подотовка на председателството.

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 4 години

До Един 12
А на мен котката ми започва да джафка!!!!!!!!!!!!!!!!!

8

Един

преди 4 години

Спрете да слагате снимки на Куневица, ве! Пресича се млякото!

7

БАБА КУНА

преди 4 години

БОКОВИТЕ МИНИСТРИ СЕ СКЪСАХА ДА НИ ДАВАТ СЪВЕТИ И ТО СЛЕД КАТО ТОТАЛНО СЕ ИЗЛОЖИХА С НИЩОПРАВЕНЕТО СИ, А КУНЕВИЦА СПЕЦИАЛНО ОСВЕН С ПРАЗНО ДЪРДОРЕНЕ НЯМА ДА Я ЗАПОМНИМ С НИЩО ДРУГО.