Екатерина Захариева и Лазар Лазаров, изпълнителен директор на АПИ, инспектираха строителството на ЛОТ 4. Снимка: БТА
fallback

Около четири пъти трябва да се увеличи темпът на строителството на автомагистрала "Тракия", за да бъде спазен планираният срок за завършването й, който остава 31 май, заяви пред журналисти край пътния възел "Зимница" вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева, цитирана от БТА. 

За съжаление това, което видях от оставащите 34 км от автомагистрала „Тракия”, не ме радва, заяви непосредствено след инспекцията на новостроящия се участък Захариева. Тя допълни, че не намира причина да не се строи при положение, че по нейна информация, е осигурено финансиране.

Министърът изрази съжаление, че точно на финалната права строителството на автомагистралата се бави, и посочи, че с тези темпове на работа пусковият срок на автомагистралата може да бъде до края на юни.

От своя страна от фирмата - изпълнител на обекта, увериха, че ще бъде направено всичко необходимо до началото на активния летен сезон пътят да бъде готов, а следващата седмица ще бъде представен актуализиран график за работа.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

206

Анонимен

преди 11 години

До Boko DokoДа наистина, защо след като парите от държавата се превеждат на посредника спечелил конкурса за строителството, той не плаща на подизпълнителите. А защо изобщо трябва да има посредник и не се даде работа направо на изпълнителите е отделен въпрос????

205

Boko Doko

преди 11 години

Драскачите на олигарсите вече почнаха да пишат, че Бойко не си е спазил обещанието. А за това че един от техните кредитни милионери не плаща на подизпълнителите си и то умишлено, нищо не пишат.

204

Щоп до Зигмунд Фройд

преди 11 години

А селянджърите като теб няма да могат да си търкалят бурканите до София.Ужас!

fallback