Ако някой си мисли, че в ранните години на прехода “борчЕтата”, или както по-късно ги нарекохме – “мутри”, са тръгнали към бизнеса с престъпни намерения, трябва да е голям мизантроп. 
Всеки средно интелигентен човек знае, че глезените по времето на соц’а спортисти в онези години изведнъж изпаднаха в безтегловност. Свикнали на почести, научени държавата да се грижи за тях, получили по милост дори дипломите си за средно образование, тези хора първи излязоха на свободния пазар на труда и трябваше по някакъв начин да изкарват прехраната си. Бяха напълно изоставени, какво друго да правят, освен нещо силово - с мускулите си? А само мускули без мозък, който да ги направлява в правилна посока, много лесно стигат до престъпността. 

Георги Стоев е написал в една от книгите си, че през 90-91 г. Бойко Борисов се въртял около тях, канил ги да се захващат с бизнес – нали са спортували толкова време заедно с някои от тях, а те са го уважавали много като треньор. 

И наистина направили фирми с някои, но като ги видял накъде тръгват, им рекъл “ще съжалявате, момчета” - и си тръгнал той. 
А те се погрижиха да наричаме цялото им съсловие “мутри”, та сега лепят това прозвище и на него. 
Сбъркал е Бойко, като им е казал, че ще съжаляват. 
Не съжаляват, защото повечето от тях не доживяха да съжаляват. Другите, които доживяха, сега си доживяват в затвора и се радват, че все пак са живи.

Миналата година, по време на протестите, умело насочени срещу правителството му, престъпниците пееха в килиите “огън, служба не остана”. Знаеха, че ще ги пуснат, та да му го върнат тъпкано. Пуснаха някои от тях, че били болнички, след което някои медии започнаха да пишат всеки ден колко била скъпа охраната на Бойко. Тогава Орешарски най-аргументирано реши, че за живота му няма никаква заплаха. Снеха му държавната охрана, а Бойко не каза нищо, само дето си купи брониран джип. После пък медиите писаха колко му бил скъп джипа. Пак някои медии. 

Седи сега Бойко на брега на реката на времето и чака. Изнервен е, защото иска да работи, а не му дават онези, които искат да крадат. 

Ето, точно сега покрай него минава трупът на големия богаташ Цветан Василев. Когато го свали с платени протести и подкрепа от едни медии, Бойко не сгреши да изцапа устата си с лоша дума срещу него, дори в парламента иронично го поздрави за успешно проведената акция – помните ли? 
В далечината съзирам да се задава и дебелият корем на Пеевски. Тия двамата сами се изтрепаха един друг. Бойко ги дочака.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев пък заяви: 
"...лично моята работа като политик е да не допусна Бойко Борисов да е лидер на десницата у нас".
Бойко Борисов му отговори:
“Моята работа е да извадя от управлението БСП, ДПС и "Атака”.

Чакаме те, Радане. 
И ти ще преминеш покрай Бойко... като политически труп.

Коментари Напиши коментар

2

Альоооо

преди 6 години

Отворкоооо, като много си се загрижил за бат ТИ Бойко, ходи да му дуеш. Много простащина иначе плямпаш!!!! И да не се изложиш при дуенето, ей.

1

Дедо

преди 6 години

Прав си Сашко, сред политиците на прехода има такива които ще останат в историята на България като лицемери и предатели и такива които ще задвижат колелото на историята в правилната посока! Времето ще ги посочи, а за сега истината е видна само от не промитите мозъци.