ЗА ЛОЛИТКИТЕ  „И ПЕДОФИЛИЯТА „ ЩЕ ПИША ДОВЕЧЕРА “  .
                      / многоо ми дойде /
                           

           Написах преди време, че започвам поредица от статии, под общото заглавие ДЕГРАДАЦИЯ. Правя го, защото българите много бързо забравяме и това не ми харесва. Затова периодично ще ви напомням в какво се превръщаме ние и децата ни. И няма да спра да ви разказвам какво прави челядта ви, нашите малки българчета, докато си казвате поредното ‘‘наздраве‘‘ в съседната стая.

Нещо трябва да се промени и вие, родителите, трябва да поемете отговорността за децата си. Затова оставете  чашата с ракия за момент и прочетете следващите редове. След това вариантите са два – или ще ви се пие още повече, или ще си кажете“Майната му! Не искам това да бъде и моето дете“.

Въведение
Ask.fm? 
За тези, които не знаят Ask.fm е социална мрежа от ‘‘ново поколение‘‘.  Казано по елементарен начин, това е нещо като онлайн лексикон. Като онези, които всеки човек, роден преди 1995 година е попълвал като дете. Милиони потребители, предимно деца,  ежедневно сърфират в социалната мрежа, задавайки въпроси и отговаряйки на такива. Популярността на сайта в България не закъсня и вече може да видите , че почти всяко дете, което има достъп до компютър и интернет, има и профил в Ask. Отговорите си хлапетата  заснемат с уебкамери и ги постват и в профилите си във Фейсбук.

На практика всичко изглежда безобидно - правиш си профил и други хора (приятели и анонимни потребители) ти задават въпроси, за да те опознаят. Това, разбира се, е само привидно. Малко след като си направиш профил в Ask започват и личните въпроси. Деца питат деца дали правят секс, колко често, в какви пози и всички други подробности. Но това е само е началото, след поредица от видеоотговори на тема секс, следва по-страшната част….

Забравените
Преди около една година Ask -ът / както го наричат малките/ беше в стихията си. Тогава из мрежата се появиха клипчета на деца, които не знаят кой е Левски, нито кога е създадена България, но не се срамуват от това. Напротив, с гордост заявяват незнанието си, придружено с псувня. И това е само началото. Момичета на видима  възраст между 10 и 12 години, облечени в детското си бельо – гащички и боди, заставаха смело пред камерата, за да обиждат другите потребители, размахвайки средни пръсти. Други девойки пък се кълчеха по бельо, под звуците на Азис и прочее мазни кючеци и по този начин събираха лайкове и посещения на профилите си. Трета заяви, че ако има нужда от трева - родителите й безпроблемно й я осигурявали....

Бяхте забравили за тях, нали?

Е, признавам си, аз също ги позабравих. Помня, че когато гледах всички онези десетки клипове пълни с откоревена простотия, надменност и излагация от страна на децата, бях втрещена. Мислех, че това е дъното, твърдях, че е дъното.

Колко дълбоко е дъното?
Сега, година по-късно, се оказва, че дъно няма. Има едно неспирно свлачище - надолу и надолу...  Разбрах го, когато получих линк към профил на момиче с инициали Б.M.  В него, дете, шестокласничка, мастурбира като професионалистка от филмите за възрастни пред камерата и споделя това в Ask.fm. Нали е дете, очаква се да я съжаля, да си кажа - кой и защо се гаври с нея и я кара да прави това... Да, докато не става ясно, че на елементарен въпрос като: ‘‘Може ли Фейсбука ти?‘‘ , Б. М. праща видеоотговор – ‘‘А не предпочиташ ли това?‘‘- казва малката и започва да облизва гърдите си. След това остава чисто гола и се развихря „насаме“ с тялото си. Къде това дете се научи да прави такива неща??? Защо никой не си задава този въпрос? Защо никой не търси родителите й за обяснение?

Към днешна дата профила на Б.М. в Ask.fm е бил докладван и изтрит, останал е само Фейсбука й, където качва по някоя друга ‘‘еротична снимка‘‘. Само че споменът от видяното  не се трие толкова лесно. И докато някои се гаврят с това и го приемат за забавно, то други (като мен) го намират за гнусно и ... преди всичко страшно.

SOS! Родители?
Къде сте, родители?
Ще кажете- единичен случай, какво ни занимаваш, навсякъде по света се случва, моето дете не е такова.
Хах, наивници - бих ви отговорила. Дали родителите на Б.М. и всички останали деца, които се вихрят в мрежата, са знаели,че именно техните рожби разпространяват лични  порноматериали в профилите си? Съмнявам се .
Ежедневно модераторите на ASK.fm  получават профили на деца, които са докладвани от потребителите. Там те се разсъбличат, пипат, заснемат и разпространяват това с гордост. А разни педофили само това чакат - да лъснат бастуна върху голото виртуално тяло на децата. Вашето, съседското - няма значение. Докладването и изтриването на тези материали не разрешава проблема. Затваряте си очите, нали?

Питам: Няма ли наказания за родителите, допуснали  малолетното им дете да опознава ИНТИМНО себе си пред цялата виртуална мрежа? Или за другите, които псуват и показват средни пръсти? Струва ми се, че единственият начин да не спре да ви пука, е да се посегне на парите ви в такава ситуация. Едва тогава може би някои родители ще разберат, че децата им не могат да се самоотглеждат.  

Уважаеми родители на ОНЕЗИ деца от ОНЕЗИ клипове:
Няма да спра да пиша за децата ви. Ако не правите нищо, то поне ви гарантирам, че ще четете за това, което те правят, до момента, в който не решите, че ще поемате отговорност за тях, действията и бъдещето им.

Бъдеще?
Да, пийнете си от ракията - май имате нужда. И на мен ми се допи след всичко написано и най-вече - видяно.

След всичко, което съм „срещнала“ във Фейсбук, в Ask и в цялата мрежа,едно единствено чувство се откроява трайно. Страх. Страх ме е един ден да имам дете, когато гледам днешните деца. Страх ме е от мисълта какъв ще е животът на децата след  20 години, щом сега е такъв. Страх ме е и какво ще стане с онези, които вече са известни сред приятелите и съучениците си като ‘‘простаци‘‘‚‘‘ малки курви‘‘, ‘‘разпоретини‘‘‚‘‘ аутисти‘‘ – и други подобни модерни обиди. Страх ме е от бъдещите пораснали деца.

Страх ме и от вас, родители. От това, че може би не сте лоши хора, обаче не ви пука какво правят децата ви. И какво ги чака.

А защо, мамка му, вас не ви е страх?!

 

                                  …Следва продължение…

Коментари Напиши коментар

18

-10

преди 6 години

Майка ни жална след 10-20 години, когато деца като тези ще са вече работещи и със собствени деца...-----Същите такива тинейджъри ги имаше и преди 20 и преди 30 години. А и както е писано в един древен египетски папирус "Днешната младеж не е като вчерашната." Младежта си е същата, ние сме си се променили.

17

-10

преди 6 години

Защо, обаче, сексуалните осъзнавания и действия напоследък започват по - рано? И дали е така?-----И е така и не е така. Още преди 20 години съм гледал популярни филми на тази тема за ранното съзряване и сексуалния живот на децата. Така, че авторката да не се напъва с обвинения към технологиите. Това, че не е била информирана в миналото не значи, че всичко се е случило сега!

16

-10

преди 6 години

То няма нормални семейства . Два *** решават да имат дете, защото им било време и защото трябвало .-----Природата на прави разлика между ***, който сочиш ти и ***, който си самия ти. Деца ще се раждат без значение иска ли ти се или не и от хора дори не живеещи според твоите морални ценности. Като си толкова загрижен за обществото какво точно си направил да "осветлиш" начина на живот на онези "боклуците"?