Ще го познаете че е милиционер по това, че си е същият Мильо, какъвто ги пускаше от конвейера Тодор Живковото МВР: и днес, както и тогава, са нужни пет мильовци  да завъртят една крушка.

      Ще го познаете че е евро-милиционер по това, че е облечен в евро-униформа.

    Ако не беше обаче арестувания руски дисидент Николай Кобляков, нямаше да разберем за сложната душевност на нашия Евро-Мильо. Кобляков например ни съобщава като особено любопитна аномалия, че надзирателите му в ареста, тоест евро-мильовците, са опитали да го убедят, че «Путин е единствения, който може да победи Америка» и че «тук в България Америка е направила много злини».

      И понеже по традиция един Мильо, па макар и Евро-Мильо, не може да залага на собствения си мозък и трябва да прави това, което му кажат, ние трябва да заключим, че изявленията му пред руския дисидент са това, на което са го научили началниците му. А именно, че Путин е нашия нов спасител от Америка; че Америка е лоша и трябва да бъде победена; че в България е толкова зле заради... Америка !

    Евро-Мильовците в ролята си на надзиратели явно са опитали да преобърнат душевно Николай Кобляков и да го накарат да заобича Путин. Мале, мале! Къде отиде безпристрастната роля на органите на реда и закона, чиято позиция не трябва никога да заема страна и да дава мнения преди закона да е отсъдил? Кой полковник е налял акъл на Евро-Мильовеца какво да говори и изобщо защо да говори?

      От тук трябва да направим и друг извод – че началниците на нашия Евро-Мильовец са от Правец или от отряда «Чавдар», но с униформи на Евросъюза.

    Те без съмнение са забравили едно от последните завещания на правешкия мъдрец:

    «АКО СЕГА ТРЕБАШЕ ДА ТРЪГВАМЕ, ЩЕХМЕ ДА ИЗБЕРЕМЕ АМЕРИКАНЦИТЕ!»

    Николай Кобляков обаче ни дава и по-широка картина на българския арест, в който е престоял. Така например на него не са му направили особено впечатление хлебарките в ареста, тъй като той има опит от живота си първо в интернат, а след това в общежитието на Московския Държавен Университет, където хлебарките са повече от тези в българския арест.

    В Русия – страна на неограничените възможности, това не трябва да учудва никого, но за такъв институт не е изключено руските хлебарки да са  по-ученолюбиви от българските. От там и навалицата.

 

Коментари Напиши коментар

13

Ей

преди 6 години

Драги Пасионат, не се хаби за мен. Аз и отрочета сме на 20 000 км от там дето мислиш. "Какво да првиш. Дарвинизъм."

12

до 12

преди 6 години

Това не е сноб,приятелю,това е ***!Аз познавах лично Т.Живков и мога да кажа много неща за него!Той беше голям човек и голям политик,който пазеше България!Един ден историята ще си даде оценката за този човек!Дано България все още я има!

11

Анонимен

преди 6 години

"Сноб "? Нали знаете какво е .Няма очи ,нито сърце.Една проклета злословеща уста ,обругаваща всички останали .Евромильовците /за които с такова презрение пише автора /получават на месец еднодневната полицейска заплата на колегите си извън България.А работата им не е по-лека ,нито са подготвени по-малко.И като чета написаното -май имат по-вярна преценка от пишешия,който пак ни завира в очите Бай Тошо.