VIVA  VOWA !!!

         ВИЖ, МИРОЛЮБЕЦО КАКВО НАПРАВИ !

       ДОКАРА ЕВРОПА ДА ТЕ ПРИЕМА
 ЗА  ВЕРОЛОМЕН АГРЕСОР !

А ТЯ, ИЗПЛАШЕНА,
ДА ВЗИМА ПРЕВАНТИВНИ МЕРКИ.

    НАТО е зле подготвено за потенциална атака от страна на Русия към страна-членка, предупреждава доклад на Обединеното Кралство, цитиран от Sky news. Група народни представители твърди, че конфликтът в Украйна разкрил сериозни пропуски в готовността на НАТО за противодействие на заплахи.

    Войските на НАТО трябва да поддържат присъствието си в уязвимите държави-членки, за да се противодейства на възможни заплахи от Русия, се казва още в доклада. Той е изготвен от парламентарната комисия по отбрана и в него се посочва, че е необходима радикална промяна.

    28-членният алианс трябва да спешно да предприеме радикална промяна, за да се подготви за всякакви варианти, призовават изготвилите доклада.

   Това трябва да включва постоянното присъствие на войските на НАТО в уязвимите балтийски членове Естония, Латвия и Литва. Според групата народни представители това би означавало да се разположи предварително военно оборудване в трите бивши съветски републики.

   Трябва да бъдат направени драматични подобрения в съществуващите сили за бързо реагиране, както и да се провеждат мащабни военни учения.

  Комитетът също така призова правителството на Обединеното Кралство, което е домакин на срещата на върха на НАТО в Южен Уелс през септември, да покаже лидерство.

  Предизвикателствата, пред които е изправен Алиансът за възпиране на атака или адекватен отговор, поставя под риск доверието в НАТО, се твърди още в доклада.

   От своя страна говорителката на НАТО заяви, че не са виждали доклада на Обединеното кралство, но ще го проучат внимателно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase