Мисля си, кой тъпак е проектирал кръстовището. Ей так, да знам, кого да псувам, като минавам оттам. Как пък не направиха едно нещо КАТО ИЗПОЛЗВАТ ЦЕЛИЯТ КАПАЦИТЕТ НА АКЪЛА СИ.

Представете си, че идвате от Симеоново и стигате кръстовището. Ако искате да се включите в бул. Драган Цанков, бул. Цариградско шосе или искате да продължите по алея Яворов в посока към Ботевградско шосе или бул. Данаил Николаев, тоест към цяла Северна София, трябва да направите десен завой, като стигнете на кръстовището. Каква е изненадата обаче. Стигайки на кръстовището, виждате, че две от платната за движение са засипани от чакъл и е изграден солиден бордюр. ЗАЩО БЕ ДЖАНЪМ СА ОРИЗИЛЕНИ ТЕЗИ ДВЕ ПЛАТНА И АКО ИСКАТЕ ДА НАПРАВИТЕ ДЕСЕН ЗАВОЙ, ТРЯБВА ДА ЧАКАТЕ КАТО ТЕЗИ, КОИТО ИСКАТ ДА ПРЕСЕКАТ КРЪСТОВИЩЕТО В ПОСОКА ЦЕНТЪР? ЗАЩО ДА НЕ МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ ДЕСНИЯ ЗАВОЙ ВЕДНАГА, БЕЗ ДА ЧАКАТЕ? ЗАЩО ПОКРИХА С ЧАКЪЛ ТЕЗИ ДВЕ ПЛАТНА, КОИТО МОЖЕХА ДА СЕ ИЗПОЛЗВАТ ИМЕННО ЗА ДЕСНИЯ ЗАВОЙ В ПОСОКА ТЕЛЕВИЗИОННАТА КУЛА?

Разбирам, че природозащитниците са били против изсичането на дървета, за направа на стандартни тротоари и да се осигури десен завой на тези, които се движат от София ленд към телевизионната кула. Това го разбирам. Ама за завоят, който аз претендирам да правя без да чакам имаше две свободни платна и нямаше нужда да се изсича каквото и да е. Просто недоумявам. Ако смятат да правят там трамвай, не може ли дотогава да се използва това пространство, още повече, че не беше необходимо да се изразходват допълнително пари. Сега какво стана - ИЗРАЗХОДВАХА НАШИ ПАРИ, ЗА ДА ЗАТРУПАТ ДЕЙСТВАЩИ ПЛАТНА ЗА ДВИЖЕНИЕ С ЧАКЪЛ И НАПРАВИХА ТАКА, ЧЕ ТЕЗИ ДВЕ ПЛАТНА НЕ МОГАТ ДА СЕ ИЗПОЛЗВАТ НИТО ОТ АВТОМОБИЛИСТИТЕ, НИТО ОТ ВЕЛОСИПЕДИСТИТЕ НИТО ОТ ПЕШЕХОДЦИТЕ.

КАКТО Е КАЗАЛ ПОЕТЪТ ГОСПОДА ОБЩИНАРИ, ЗА КОГО БИЕ КАМБАНАТА? КОГО УДОВЛЕТВОРИХТЕ С ТАЗИ МАЛОУМНА ИДЕЯ? НИКОГО. ПРОСТОТИЯТА НА НЯКОЙ АРХИТЕКТ, КОЙТО Е НАПРАВИЛ ПРОЕКТА, БЕЗ НИТО ЕДИН ПЪТ ДА Е МИНАЛ И ДА Е ВИСЯЛ НА ТОВА КРЪСТОВИЩЕ.

ПОНЕ ДА БЯХТЕ ГО ПОСТАВИЛИ НА ОБСЪЖДАНЕ, ЗА ДА СИ КАЖЕМ МНЕНИЕТО...


Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 7 години

Преди да нахлуе саранчата от селата,Симеоновско шосе беше празно.После мутрите и покровителите им от всички правителства превърнаха Студентски град в тотален бардак:алкохол,наркотици и поголовна проституция-много пари!Е,затова сега там не може да се мине.

18

Анонимен

преди 7 години

И питаш защо са го направили? Ами, ей така за да ни е трудно. Защото на овцете винаги трябва да им е трудно, че да нямат време да се огледат и да задават неудобни въпроси. За това колкото повече усложняват живота на хората, толкова по-добре.

17

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 22 А що рязаха с фанфари лентата? На нероден Петко - кръщене ли правиха?