/Уточнение: Инициалите Б.Б. не са на Бойко Борисов, а на раб божий - Бойчо Биволарски/

Г-н Биволарски,

Бойчо,

Специалисте по хуманна и говежда физиология,

Професоре по селско-стопанска фауна и по-специално по видовете, придобили гражданственост у нас като говеда,

От близки приятели разбрах, че съвсем наскоро пак си се „олял” - типично в твоя просташки стил, междупрочем сериозно отдалечен от академичния стил на изразяване, за който вероятно претендираш с абревиацията „проф”, която доста неуместно стои пред фамилното ти име!? Разбирам колко много време и „интелектуални усилия” са ти били необходими докато  сглобиш вербалната конструкция от филипики, които си се опитал да „стреляш” по моята особа..Не е трябвало да го правиш! Не защото /чисто хипотетично/ моя милост може да се почувствам в една или друга степен засегнат...Подобно „постижение” от твоя страна е невъзможно, дори да мобилизираш целия мозъчен тръст на Тракийския университет, чийто учени /някои от които познавам лично/, освободени от твоето присъствие уважавам много!!! Въпросът е в икономиите. Човек трябва да се пести, особено когато става дума за наличие на дефицит, какъвто при тебе се явява интелекта!!!

За да спестя по-нататъшното разпиляване на собствения ти /намаляващ прогресивно/ умствен капацитет, искам да ти направя едно сакрално признание: през годините откакто те познавам съм придобил някакъв особен вид имунитет срещу типичните за тебе словесни разстройства, които мине не мине време, точно те позабравят малко хората и те вземеш,ч е се изтървеш на „метеното”!?          Иначе казано, навикът ти да използваш словесни „фекалии” за замеряне на политическите си опоненти не може да ме извади от равновесие, защото за разлика от тебе моята нервна система е много стабилна!? Както и не бих се зарадвал изобщо, ако/пак чисто хипотетично/ вземеш, че се объркаш и кажеш нещо позитивно за моя милост. За мене ти отдавна не съществуваш на нивото на хомосапиенс...В моето съзнание на твоя адрес стои само образът на някаква биологична пяна, с определен обем, но без тегло!?

Четейки обаче шедьоврите по мой адрес в социалната мрежа, в мене възникнаха въпроси, свързани с битността ти на човек, в основата на чийто професионално поприще стои биологичната наука. Ако не знаех, че ти за голямо мое съжаление, съществуваш в същият исторически отрязък от време, в който по решение на съдбата живея и аз, щях да си помисля, че чета текстове написани през първобитно-общинния строй от някой примитивен племенен вожд....Когато критериите за достойнствата на хората са се свеждали до техния ръст, мускулатура и физическа сила...Не знам защо, но си мисля, че през 21 век тези критерии, за разлика от някои човешки субекти, са претърпели огромно развитие??? Мисля си, че днес интелектът е този, който прави разликите между хората, а не кой колко е висок!? Или пък, ако вземем за пример твоя случай като лидер на БСП - колко литра вино можеш да изпиеш по обедно време в Партийния съвет, така че алкохолните молекули в мозъка ти да достигнат критично ниво, за да започнеш да замеряш сътрудниците си с партийните перфоратори...И после да плачеш на раменете на народни представители от Стара Загора, с молба за „замитане” на случая, за да може да се предотврати сезирането на Прокуратурата от лицето, станало „жертва” на пиянските ти изстъпления... И то не къде да е, а в „светая светих” на партията столетница....

Видях и едно обвинение във ”ФБ-излиянията” ти към мене, където си ме обявил за политически страхливец!? Тук няма изобщо защо да изпадам в обяснителен режим!!! Както казваха в един филм - „архивите са живи”! Искам по този повод само да ти припомня, че за случая с който твърде примитивно се опитваш да ме уязвиш не само, че архивите са живи, но и хората са живи...Да не говорим за факта, че при моето излизане от БСП ти беше принуден от Общ.съвет на БСП, в качеството на неин председател, да ме поканиш на едно от заседанията на съвета да дискутираме причините за моето напускане, в свободен разговор с членовете на Съвета!? За което аз предварително обявих, че приемам да отговарям на всякакви въпроси без изключение, в т.ч. и тези, свързани с „личното ми пространство”!!! Това ли наричаш ти поведение на страхливец??? Ако моето поведение е поведение на страхливец, как тогава ще квалифицираш собственото си поведение, в светлината на отказа ти да застанеш „очи в очи” с мене, като с това съзнателно не изпълни решението на ОС на БСП за организиране на такава среща??? Нещо повече! На общинската конференция на БСП ти си позволи да излъжеш делегатите на конференцията, при това в присъствието на своя кумир С.Станишев, когато трябваше да отговориш на делегатски въпрос какви са причините тази среща да не се състои и твоят отговор беше: поради липса на време??? Какво излиза тогава? Значи има време за пиянски оргии в партийната централа и то в присъствено време, а няма време за един откровен разговор на един от многото проведени заседания на Об.С на БСП през това време??? И сега, страхливецът вика дръжте страхливеца!!! Междупрочем, в личен план това не ме изненадва много. По-скоро бих се изненадал, ако вземеш и надмогнеш собственото си его и си признаеш, че всъщност страхливецът си ти!? Защото по принцип, признаването на истината, колкото и тежка да е тя за тебе в личен план, е признак за сила на характера, която не е дадено „свише” на безхарактерните хора да притежават!? Затова не очаквам да я познаеш и ти!

В пасквила, който си посветил на моята скромна особа във ФБ, има и още някои квалификации и твърдения, които не мога да отмина с „лека ръка”, не за да „почеша” собственото си его, а защото в тях не се съдържа истината. На няколко места в него твърдиш, че съм се бил самонарекъл стопански ръководител!? Но аз за разлика от тебе не съм се самонарекъл стопански ръководител!? Аз съм такъв!!! Целият ми трудов стаж е стаж на стопански ръководител, като съм извървял целия път на ръководителя от инженер - настройчик до генерален директор на едно от най-големите стопански обединения в България!? И този факт е отдавна достояние на старозагорската общественост!? За това има материални свидетелства запазени и до днес, които с дейността си като стопански деец съм оставил зад себе си, с които се гордея, защото в тях съм вложил част от себе си!!!

Виж твоят случай е доста по-различен. В момента си назначен от „партийната квота” на БСП за председател на Борда на директорите на „летищен комплекс”-Стара Загора. Можеш ли да обясниш на своите съграждани-старозагорци как съчетаваш експертизата си на ветеринарен лекар /професор/ със задълженията, които ти са вменени като ръководител на една икономическа структура-търговско дружество, което трябва да работи, да генерира печалба и да плаща данъци на държавата??? Аз ли съм се самонарекъл тогава стопански ръководител или ти се опитваш да се правиш на стопански ръководител с твоите тесни познания по физиологията на кокошките, магаретата, овцете и зайците??? Извинявай, но летището не е нито кокошарник, нито зайчарник, нито кравеферма - места където евентуално би могъл да бъдеш по-полезен като ветеринар /казвам го с най-голямо уважение към професията на ветеринаря/...Така, че моят съвет към тебе е да не влизаш във води, които не познаваш...иначе лесно ще се удавиш, както ако съдя по реакцията на хората от социалната мрежа вече си го направил.

Твърдиш, че съм получил много през 90-те години на миналия век от партията??? Това, че един от двамата в отношенията между мене и партията получи нещо от другия е вярно, само че истината е много по-различна от това, което се съдържа в твоето твърдение??? Истината е, че не аз от партията, а партията получи много от мене и други като мене, които направихме така, че тя да остане на власт по-дълго време отколкото и позволяваха идеологическите рамки, в които се движеше тогава...Интересно би било да разберем обаче, къде си бил ти по това време и с какво си се занимавал, когато държавата се тресеше от икономически проблеми, работеше се в крайно изтощителен режим, а за стопанските кадри на ръководни позиции КТ не важеше, седмиците им минаваха без почивен ден, а годишният им отпуск се заплащаше, за да не отсъстват от производствения процес ???

Казваш, че си прочел много повече книги от мене!? Ако става въпрос за книги, третиращи физиологията на зайците и на магаретата, това сигурно е така. Може да се каже даже, че от тях не съм прочел нито една, а не ми е и работа. Виж за другите книги, които третират финансово-икономически въпроси, малко се съмнявам твоите да са повече от моите??? Ако не ми вярваш, можем да излезем някъде на диспут по въпросите на икономиката и финансите или дори ако предпочиташ като шеф на летищен комплекс, по въпросите третиращи икономическите аспекти на дейността на летищата...

Много време ти отделих, което в друг случай сигурно нямаше да направя, но когато се поругава истината трябва да се говори и да се пише. Искам да ти кажа в заключение, че ти желая много здраве и много да внимаваш с опазването на менталното здраве. Има една стара лекарска констатация, че лекарите психиатри след години започвали неволно да приличат на своите пациенти!? Като знам кои са твоите пациенти като ветеринарен лекар, много се опасявам някой ден да не вземеш да кукуригаш...

 


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase