Снимка: БГНЕС

Иран обвини Израел за атака с дрон срещу военен обект в централния град Исфахан, информира "Би Би Си".

Нейният посланик в ООН заяви, че констатациите показват, че Израел е отговорен за този опит за акт на агресия.

По думите му Иран си запазва правото да отговори решително на всякакви заплахи или неправомерни действия от страна на Израел. Израел нито потвърди, нито отрече, че стои зад атаката, която според Иран е причинила незначителни щети.

Още по темата
В писмо до генералния секретар на ООН иранският посланик обвини Израел в опит за извършване на терористична атака срещу цехов комплекс, принадлежащ на иранското министерство на отбраната. Той не уточни какви доказателства има Иран за това.

Целта на атаката е неясна, въпреки че докладите предполагат, че тя е свързана с производството на ракети.

Двете държави са заклети врагове и през последните години са въвлечени във война в сянка на непрестанни атаки срещу активи, инфраструктура и граждани на другата страна.

Коментари Напиши коментар

14

мен

преди 1 месец

Свобода за Палестина.Цялото нападание бе продиктувано от Израел,за да може да си атакува ивицата Газа и американците да ударят руски съюзник

13

Жжээф

преди 1 месец

Само така, довършете това което Хитлер започна.

12

Правда

преди 1 месец

Заплаха за убийство дори срещу един човек е престъпление по закон, колко повече срещу цял народ и то невинен.Докога ислямските терористи като Иранци и Палестинци ще заплашват Израел с унищожение, ще окупират и ограбват земята му с лъжливи обещания за мир, тероризират и убиват евреите, ще го клеветът и съдят в ООН лъжливо да своите престъпления срещу Израел като окупация, апартейд и терор, Не се наситиха да лъжат,крадат и убиват тези ислямисти с 23 арабски, 54 ислямски държави да си ходят в Мека!