Снимка: БГНЕС

Турските власти издирват заподозрени от "Ислямска държава" при две отделни разследвания на територията на различни окръзи в страната, съобщават турски медии.

При операция на базата на разследване на прокуратурата в Анкара са били задържани 12 от общо 18 издирвани лица, заподозрени във "финансиране на тероризъм", за които се предполага, че са осигурявали финансова подкрепа на групировката, предаде частната телевизия НТВ. Заподозрените са прехвърляли пари по специално открити за целта банкови сметки. Средствата стигали до членове на ИД и техните семейства в Турция и Сирия, съобщи БТА.

Още по темата

Полицията осъществява операцията на територията на 12 окръга в страната.

Отделно, въз основа на разследване, базирано в окръг Ерзинджан, са били задържани общо 11 заподозрени от ИД при акции, извършени в три окръга на Турция - Ерзинджан, Истанбул и Трабзон. Заподозрените са били идентифицирани при действия на турските власти, насочени към предотвратяване на дейността на групировката в Турция и установяване на членовете ѝ.

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 3 месеца

А какво ни интересува това нас нормалните хора

4

ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА

преди 3 месеца

А според вас аз нормално ли съм ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА

3

ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА

преди 3 месеца

В Украйна, на Рождения си ден Телевизионен Водещ е Започнал Кампания - за Набиране на Средства за Закупуване на *Байрактар ТБ2* , За 24 часа - Украинците са Дарили Над 10 000 000( десет милиона долара ) , Всички са изпаднали в Шок , ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА