Снимка: Reuters

Изборът на Турция за място на новия завод на Volkswagen вече води и до първите промени в автопарка на управляващите. Местните чиновници от Партията на справедливостта и развитието на президента Реджеб Ердоган трябва задължително да преминат на Volkswagen Passat, след като досега ползваха модели на Audi, съобщава AutoMedia.bg.

Заповедта на президента е в сила от 1 октомри, като тя засяга най-висшите му съпартийци. Те трябва задължително да преминат на новото поколение на VW Passat, като по този начин ще подкрепят местното производство. Това явно е част от споразумението с ръководството на германския концерн и придставлява сериозна пиар-акция за марката Volkswagen и за VAG. Засега заповедта се отнася само за висшето ръководство и включва 19 нови автомобила.

Подмяната на автопарка на управляващите ще продължи до края на годината, когато изтича договора за автомобилите Audi. Според експерти това ще доведе до прецедент и примерът на висшето ръководство ще бъде последват от хиляди чиновници на по-ниски нива в йерархията.

Новият завод на VAG в Турция ще се специализира имено в производството на новия VW Passat, на който ще се пада около 2/3 от продукцията. В предприятието ще се сглобяват и модели на Skoda.

Очакваният обем на производство е 300 000 бройки на година, като за целта ще бъдат открити 5000 нови работни места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase