13-годишният Осама е изпратен в детски лагер за терористи от собствения си баща, който също е джихадист. Терористичните милиции учат децата да не се страхуват от нищо, дори от свистящи куршуми. Те се изправят пред смъртта от деца.

Именно това е темата на документалния филм "Бащи и синове", заснет в североизточния сирийски град Идлиб. Лагерът е на терористичната групировка Тахрир ал Шам, крило на Фронта ан Нусра.

Сирийският режисьор Талал Дерки се представя за последовател на салафизма и успява две години да заснеме обстановката в лагера. Той се сближава с предводителя на джихадистите Абу Осама и често придружава неговия син.

Защо? Режисьорът иска да разбере как възпитанието успява да направи от невинни деца кръвожадни терористи.

"Исках да разбера как те стават това, в което се превръщат. Що за хора са това, които го правят", обяснява режисьорът пред DW.

Той с изненада установява, че децата всъщност са гледани с обич и нежност - странна комбинация от задружен семеен живот и жестокост извън него.

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 3 години

Тои затова от баланс дарил една четрицифренна сума плюс теле и се помислил че е топ номер 1

18

Анонимен

преди 3 години

Като влязат в българската школа!!!!!

17

Андрешко

преди 3 години

Виновните не са в арабският свят !!! Нали помните поговорката: Не е луд този дето изяжда зелника а този който му позволява !!!