Снимка: Twitter

Хомофобско убийство в алжирски университет разтърси страната. Мъже прерязаха гърлото на студент по медицина и написаха с кръвта му по стената на неговото общежитие: "Той е гей", предаде DailyMail.

Още по темата

Асил Белалта е намерен в студентския кампус в университетския град Бен Акнун, близо до Алжир.

Двамата нападатели на 21-годишното момче са прерязали гърлото му и са избягали с колата му. Според местните медии, младият студент по медицина е бил последван от неговите убийци в стаята му в кампуса на Талеб Абдерахмане.

Група за правата на ЛГБТ твърди в публикация във Facebook, че убийството е подхранвано от хомофобски възгледи на алжирското правителство. Хомосексуалността е незаконна в държавата от 1966 г. и може да доведе до наказания с глоби или 2 години затвор.

Разпалването на омраза към сексуалните малцинства в Алжир става все по-често срещано явление.

"Политическите лидери, както и някои хомофобски медии са истинските виновници за това престъпление, което разтърси кампуса вчера", твърдят алжирци. В алжирските медии се съобщава, че г-н Белалта може да е бисексуален, пишел на своята страница във Facebook, че се "интересува от мъже и жени".

Сутринта след убийството няколко стотици студенти стояха пред Медицинския факултет, за да посветят минута мълчание в памет на Беланта, а някои образуваха човешка верига около сградата, съобщава алжирският сайт Dernieres Infos D'Algerie.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase