Видео 26.07.2018

Гневът на една кувейтка: Прислугата ми ще си почива! Откъде накъде?


Instagram звезда може да остане без хилядите си последователи, след като се възмути, че домашните прислужници могат да имат почивен ден.

Според наскоро гласуван в Кувейт закон домашните помощници вече имат право паспортите им да стоят при тях, а не при работодателите, да си взимат почивка на всеки пет часа и да почиват един ден от седмицата.

С промените обаче не се съгласи Сондос Алкатан – известна с онлайн уроците си по грим. Пред своите над два милиона последователи, тя сподели: Как може да имаш прислужница в къщата и паспортът ѝ да си седи при нея? Ами ако избяга обратно в страната си? Кой ще ми върне парите? И по-лошото е, че ще имат един почивен ден всяка седмица. Вече не искам прислужница от Филипините!

Коментарите на красивата блогърка възмутиха на свой ред много нейни почитатели в социалните мрежи, съобщава Bulgaria ON AIR. Мнозина заявиха, че отказват да гледат видеата ѝ заради "липсата и на човечност".

Някои дори се пошегуваха, че тя трябва да хапне малко грим, за да е красива и отвътре, не само отвън. Негативно реагираха и редица козметични компании, някои от които дори публично отхвърлиха подкрепата си към Алкатан.

Въпреки това, тя остана непреклонна – във втора публикация блогърката защити коментарите си и заяви категорично: Просто защото някой не е съгласен с нея, не означава, че е прав.

Законовите промените станаха факт след продължителни преговори между Филипините и Кувейт. Към момента, над 250 хиляди филипинци живеят в Кувейт, като 60% от тях работят като домашна прислуга.

Причината за промяната в закона стана убийството на домашна прислужница от Филипините. Нейните работодатели получиха смъртни присъди.

Коментари Напиши коментар

290

Ак 47 номер

преди 11 месеца

Какво лицемерие,в лицето на тази жена.Гнусотия,това е болест.забрана на тази анти-човешка простотия,наречена ис....Гнус ме е да напиша цялата дума

289

Мхм....

преди 11 месеца

Мхм...над 2.000.000 последователи в Инстаграм ?!?!?! Че кой НОРМАЛЕН човек би последвал една вещица на Исляма, па макар и обявена за "красавица"? Службите да си свършат работата, че току виж утре ден, както преподава уроци по грим, взела да преподава и уроци по джихад! Мхм....

288

Хххх

преди 11 месеца

До Анонимен 296
Абе човек ти интернет не знаеш ли как се ползва....пълно е с видеа как с тонове грим и мазила се правят да изглеждат като тоя ...тая ако не пъпчива и лицето и на петна си режа главата