Снимка: Reuters

Военните, които направиха опит за преврат, са превзели фрегата на военноморската база Гьолджук, съобщи Ройтерс, позовавайки се на гръцки военни източници.

Началникът на турския флот е бил взет за заложник, заяви за Ройтрес високопоставен гръцки военен източник.

Турска армейска част от над 60 разбунтували се турски войници, които се намират на един от мостовете над Босфора, се предаде тази сутрин на силите за сигурност и това бе излъчено директно по телевизията, предаде агенция Франс прес. Властите са арестували бригаден генерал във връзка с пуча, а полицията задържа войници, заели позиции по мостовете в Истанбул, съобщи ДПА.

Още по темата

Същевременно турски изтребители Ф-16 бомбардираха танкове на пучистите, разположени в околностите на президентския дворец в Анкара. 

Още около 700 войници са се предали на полицията в Анкара днес, предаде Anadolu Agency, позовавайки се на източник от силите за сигурност.

Разоръжените войници са били първоначално заведени в сградата на генералния щаб, а от там в сградата на националния статистически институт и накрая в полицейската академия на града. Според анонимен източник около 150 от тях са останали в сградата на генералния щаб.

Група старши войници, които са били затворени с белезници от собствените си другари, защото са отказали да се присъединят към опита за преврат, са били освободени.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase