Победителят в "Гласът на България" Радко Петров се вля в редиците на "Пайнер", въпреки че натрупа началната си популярност в музикалното шоу под опеката на рокаджията Иван Лечев.

Радко вече готви първото су парче с новите продуценти - дует с Анелия. Именно с нея той пя и в "Гласът на България", преди да стане големият победител преди две години.

Радко Петков завърши тази година, но най-вероятно ще отложи кандидатсването в университет.

"Мисля да продължа с образованието си, но тази година ще пропусна, за да мога да се подготвя по-добре. Ще кандидатствам народно пеене, поне такава ми е идеята, много ми се иска да ми се случи и да ме приемат в Пловдивската музикална академия. Със сигурност има много магия в българския фолклор", коментира младият изпълнител.

От "Пайнер" подкрепят решението му, но след година ще му напомнят, че трябва да завърши висшето си образование. Продуцентите там се стараят изпълнителите не само да изглеждат добре, но и да учат, за да бъдат пример за подрастващите.

Любопитно е, че Петков блестеше на сцената на риалити шоуто с рокаджийски песни, а по-късно дебютира и с поп парче под опеката на Графа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase