Снимка: Moko Solution

Легендарният балкански музикант и композитор Горан Брегович разкри в интервю за хърватска медия, че вдъхновението за въздействащия му проект "Три писма от Сараево" е разнообразието като богатство, а не като пречка. 

Спектакълът, който ще зарадва и феновете у нас на 13 април в Арена Армеец, е концерт за класическа, клезмер и ориенталска цигулка и симфоничен оркестър.

"С новия ми проект оставих сърцето си в цигулката. Сараево е метафора за съвременния свят, в който един ден можем да бъдем добри съседи, а на следващия  - да се държим като врагове", откроено разкрива Брегович. Музикантът добавя, че в 21-ви век хората трябва да се научат да живеят с различията, не защото го искат, а защото е неизбежно.

Брегович добавя още, че неслучайно е избрал песните в новия спектакъл да бъдат записани и изпълнени от изпълнители от различни националности.

"Музиката е език, а ако говорите добре един език, изведнъж се появяват нови изречения, създава се нова история. Такъв е случаят с "Три писма от Сараево", който обединява три свята в едно. Посланието е ясно - можем да живеем заедно, защото светът става по-богат и красив", споделя още звездата.

Спектакълът на Горан Брегович с "Оркестър за сватби и погребения" и симфоничен оркестър е на 13 април 2018 г., от 20:00 часа, в зала "Арена Армеец". Билетите за концерта са на цени от 35 до 55 лв. и могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim в цялата страна, припомнят организаторите от Moko Solution.

Коментари Напиши коментар

2

чуждопоклонник

преди 3 години

"Спектакълът, който ще зарадва и феновете у нас на 13 април в Арена Армеец"

На бас, че тоя ще сбере повече народ от на Кубратко балета.

1

Софиябад

преди 3 години

Рече Ал Чаршафи, бежанец от Кабул и заведе трите си съпруги в избирателната секция да ги разпише за ББ.