Снимка: Diapason Records

Тони Стораро ще организира благотворителен концерт за пострадалите в село Хитрино, което се намира в родния му край.

"Потресен съм! Искам да изкажа искрените си съболезнования на близките на жертвите и своята подкрепа на пострадалите! Аз се чувствам един от тях, защото съм израснал в този край и детството ми е минало в игри на тези релси. Сега, като виждам какво се е случило, все едно е станала война...", заяви Тони. Изпълнителят сподели още, че откакто е разбрал за инцидента, не е спрял да мисли с какво може да помогне лично.

"Ще организирам много голям концерт в Шумен с участието на Фики и други мои колеги. Събраните средства ще дам за възстановяване на имотите, къщите и магазините на засегнатите жители на селото. Нашият край е беден. Там живеят скромни хора. Както ги знам от преди 30 години и както съм ги оставил преди 20, когато се преместих в София, сега ги намирам същите. Обещавам като гражданин на България и като човек, който си държи на думата, че ще им помогна", обеща певецът.

Стораро обеща още в понеделник да се обади на кмета на община Хитрино, който му е приятел и заедно с него и с кмета на Шумен да организират концерта в най-скоро време.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase