Снимка: Булфото

Дни преди Коледа за концерт у нас пристига Горан Брегович. Заедно със своя Оркестър за сватби и погребения той ще гостува в зала Арена Армеец на 19 декември тази година, по покана на Loud Concerts.

Той гастролира с успех в края на 2012 година в най-голямата ни зала и отново е изразил желание да се срещне с българската публика.

От утре, 29 януари, влизат в продажба и билетите за спектакъла в мрежата на Еventim.bg. В зависимост от местата в залата цените на билетите са на цени от 30, 35, 40, 45 и 55 лева, като първите 100 от всяка една от категориите ще бъдат с отстъпка от 10%, обявиха организаторите.

Освен любимите хитове от албумите и саундтраците на балканската звезда, българските му фенове ще чуят и песни от последния му албум "Champagne for Gypsies". С балкански корени, с идеи, обърнати към 21 век, към който се е отправила с пълна сила, музиката на Горан Брегович обединява звуците на циганските духови инструменти и българската традиционна полифония, звуците на китара и традиционните ударни инструменти с интересен рок акцент.

С обявяването на концерта става ясно, че българските фенове ще имат възможността в една година да чуят един от най-ярките балкански творчески тандеми - Горан Брегович и Емир Кустурица. Работата им ражда шедьоври като "Циганско време", "Ъндърграунд" и "Аризонска мечта". Концертът на Кустурица е на 7 февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase