Секси Васева (както е видно от обувките й) ще пее на "Пирин фолк". Снимка: Булфото

Една легенда се завръща! Ако сте си мислели, че Сашка Васева е изпаднала в миманса с несполучливите си песни през последните години, жестоко се лъжете. Независимо, че посвети песен на Бойко Борисов тя е далеч от класациите и предпочитанията на феновете.

Но пък Сашка ще се качи отново на сцената, която я направи популярна в средата на 90-те години на миналия век.

Тя ще бъде част от специалните гости на "Пирин фолк", заедно с победителката от миналата година Надя Казакова, народната певица Лили Цветкова и Ваня Вълкова.

Другата новина около предстоящия фестивал в Сандански е завръщането на "Пайнер". Димитровградската компания, която бойкотира изявата през последните три години заедно със своите конкуренти "Ара Мюзик" и "Диапазон рекърдс", ще пусне в надпреварата Николай Славеев, Янко Неделчев и Христо Косашки.

Резерва в конкурса за песен е и Здравко Мандаджиев, който вече е печелил голяма награда на "Пирин фолк".

Тази година зрителите в летния театър на Сандански ще чуят 25 нови авторски песни, в изпълнение на 12 певци и четири групи.

Те бяха отсяти от жури, в което личат имената на проф. Дора Христова, ръководител на "Мистерията на Българските гласове", Димитър Гетов - композитор и ръководител на Ансамбъла на "ЦДНА" и Йоланта Лазарова, вокален специалист и ръководител на Хора на ансамбъл "Пирин".

"Поканили сме и изпълнители като Райна, Румяна Попова, Радостина Паньова, но засега техните продуценти се въздържат от участието им в конкурсните програми", заявиха организаторите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase