Създателят на турбо-фолка за пръв път у нас, Снимка: Аларма Пънк Джаз

Соченият за "създателят на турбо-фолка" Рамбо Амадеус, родом от Котор, Черна Гора, ще пристигне в София, за да изнесе свой концерт.

Рамбо и групата му ще разтърсят Клуб Mixtape 5 на 30-и март от 21:00 часа.

Феновете ще бъдат потопени в невъобразимата смесицата от фънк, джаз, балкански фолклор, рокендрол, stand-up комедия, афробийт и какво ли още не.

“Черногорският Франк Запа” излиза на голямата сцена през далечната 1988-а година с албума O tugo jesenja и оттогава не е преставал да бъде „културен феномен на Балканите”, и то далеч не само от музикална гледна точка.

Последната му „акция” е включването му в Евровизия 2012 като представител на Черна гора с песента "Euro Neuro", а в албума си "Oprem Dobro" Рамбо казва за същия конкурс "Евровизия е турбо-фолк".

„Турбо-фолкът е диагноза – тук, на Балканите. Тоест, диагноза на крупния капитал. Крупният капитал, посредством влиянието на медиите, има интерес народът да оглупява, да работи за малко пари и да не създава проблеми. А идеалният жанр в музиката, който да поддържа хората глупави, е турбо-фолкът. Аз измислих турбо-фолка, но той щеше да си съществува и без мен. Аз само го предугадих, показах грозното му лице и му дадох име. Напразно обаче, защото селяците не разбират иронията”, разказва Рамбо Амадеус пред БНР.

Билетите за концерта на цена от 15 лева могат да бъдат закупени от Eventim, Ticketstream или от Дюкян Меломан. На място цената им е 20 лева.

 


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase