Днес учебните занятия в основното училище "Владислав Рибникар" в Белград бяха възобновени. Преди 20 дни там 13-годишен седмокласник уби девет свои съученици и пазач, а последиците от трагедията могат да преобърнат политическата система в Сърбия.

В ОУ "Владислав Рибникар" в Белград учебните занятия започнаха със съкратени часове, без оценяване и със засилено полицейско присъствие. Децата, които не искат или не могат да посещават училище, могат да си останат вкъщи и няма да имат отсъствия, предаде Bulgaria ON AIR.

Над 200 родители настояват учебната година в почерненото училище да приключи със задна дата - 3 май - денят на трагедията.

И тази седмица - четвърта подред ще завърши с многолюдни митинги.

Едното шествие е организирано от граждани и опозиционери. В събота те за четвърти път ще изпълнят улиците с призиви срещу насилието и ще поискат оставката на президента Александър Вучич.

В петък в Белград е организиран контрамитинг в негова подкрепа. След тежкия инцидент, при който 13-годишният Коста застреля деветима от своите съученици и един охранител, започна акция по доброволното предаване на оръжията, притежавани от сръбските граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase