Снимка: Bulgaria ON AIR

Две фондации от Казанлък и от Кърджали изпратиха храна и медикаменти на пострадалите животни след земетресението в Турция.

"Занесохме я в Истанбул заедно с Ивелина Недкова от казанлъшкия клон на фондация "Анимал Хоуп". Въпреки че бяхме организирали предварително всичко, бяхме говорили и с консула ни, имаше забавяне на границата заради един документ, който не беше пристигнал. Занесохме около 2 тона храна", каза доброволецът от "Спасение"-Кърджали Жанета Богданова пред "България сутрин".

Българските доброволци са доставили в Истанбул храната и медикаментите за бедстващите животни.

"Спасителите на място споделиха това, което виждаме - ситуацията е много тежка - за хора, за животни. Но и вчера пред нас беше изваден човек изпод руините, винаги има за какво да се борим докрай", посочи Богданова.

Тя заяви пред Bulgaria ON AIR, че е очаквала много повече хора да помогнат с дарения, надява се това се случи през следващите месеци. По думите ѝ в Турция ще имат нужда от такъв тип помощ в следващите поне 6-7 месец.

"В България има много хора, които сме добронамерени към животните, в социалните мрежи има много хора, които се опитват да защитят техните права. Но на фона на това, което се случи в Турция, ми се искаше да сме по-съпричастни", призова Богданова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase