Снимка: архив, БГНЕС

Съдът в Крива паланка е наложил късно снощи по бързата процедура глоба в размер на 300 евро и забрана за влизане в Република Северна Македония за срок от три години на тримата български граждани, които бяха задържани на ГКПП "Деве баир", съобщават медиите в Северна Македония.

Още по темата
Тримата са екстрадирани в България, показаха във видеострийм от портала "Инфомакс", предаде кореспондентът на БТА Маринела Величкова.

По-рано днес от МВР в Северна Македония съобщиха за ареста на трима български граждани - 35-годишният Г.З., 50-годишният А.Х. и 54-годишният Р.Х., които са били задържани около 12:45 ч., след като "вербално, нагло и неадекватно с най-унизителни думи, а после и физически са се опитали да нападнат извършващите служебни действия полицейски служители".

Според партия "Възраждане" единият от арестуваните е Ангел Георгиев - областен координатор на партията в Пловдив и народен представител в 47-то и 48-то Народно събрание, който снима какво се случва и след петчасовия престой на автомобилите на границата излъчва видеото в своя профил във Фейсбук. "В края на  видеото се вижда как македонските полицаи сграбчват Ангел Георгиев и го вкарват в граничния пункт, защото се опитва да разбере защо е арестуван друг наш сънародник", обясняват от „Възраждане“, публикувайки и видеострийма.

На ГКПП "Деве баир" на 4 февруари се натрупа голяма колона от автомобили на български граждани, пътуващи към Северна Македония, за да се поклонят на гроба на Гоце Делчев в деня на 151-та му годишнина. Причината според полицията в Северна Македония била токов удар. Според свидетели, но и по думите на вицепремиера и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев обаче проблемът е бил само в едната посока - тази на влизане в Република Северна Македония, докато в посока излизане от страната колите са преминавали безпроблемно. Същият проблем се е появил и на другите два ГКПП между България и Република Северна Македония.
 

Коментари Напиши коментар

96

Анонимен

преди 1 месец

Ех леле , ако имахме по-яка армия , да им отвъртим една специална военна операцийка - тия павета от друго не разбират !

95

Анонимен

преди 1 месец

Ако някой много напира да влезе през някоя чужда врата, боя се че вместо Малката русалка би намерил Горгона Медуза.

94

анонимен

преди 1 месец

Специална военна операция кога?