Снимка: БГНЕС

Министерството на вътрешните работи на РС Македония снощи излезе с остра позиция по повод изнесена информация от скопски сайт, че български полицаи ще се грижат за сигурността в събота на събитието за отбелязване на 151 г. от рождението на Гоце Делчев. МВР нарече лъжа тази "новина", препечатана и в други сайтове.

"Македонската полиция действа самостоятелно, по предварително изготвен оперативен план и е изцяло подготвена, не само за това събитие, но и за всички останали, не само за тази ситуация, но и за други при каквито и да било условия да направи всичко, за да запази мира и стабилността на държавата и граждани", се казва в официалната позиция.

От МВР твърдят, че с изнасянето на такава информация се прави опит за заблуждение на гражданите, "пласират се лъжи, които имат за цел да навредят не само на работата на полицията като гарант за реда, сигурността и законността, но и на образа на държавата".

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 1 месец

Единственото нещо за което знам че следят е дали ортаците им се отчитат подобаващо. Ако някой кривне,се чете по вестниците, иначе кеши ли им , всичко е точно.

9

mery

преди 1 месец

Нашите политици и полицаи нямат работа в Република Северна Македония за тези чествания освен ако не са поканени официално. Който милее за Гоце Делчев има достатъчно места и паметници в България където да му се отдаде почит.

8

Анонимен

преди 1 месец

Християн беше нападнат трима срещу един и в гръб. Това само показва колко страх имат от българите. Нямат доблест за честен двубой.