Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви днес в сръбския парламент на специално заседание за Косово, че сръбската политика по въпроса е по всякакъв начин да се осигурят мир и стабилност, предаде Танюг.

"Да се въздържаме и да не отговаряме на провокации, освен ако не са застрашени животът и имуществото на хората, както беше през 2004 г., когато нашите големи "герои", разбира се, "героично" си тръгнаха. Говоря за тогавашните управляващи в Сърбия", каза той.

Той посочи, че мирът и стабилността не са просто лозунги, защото това възстановява страната и дава живот на Сърбия и позволява да се осигури биологичното оцеляване на сръбския народ.

"Ако ги нямаше Първата и Втората световна война и войните от 90-те години на миналия век, днес щяхме да имаме 16 или 17 милиона души население като Холандия, а сме на 40 процента от това", каза Вучич.

"Смятам, че заради младите тук, на които са им нужни инвестиции, фабрики, нови научни центрове, компании, е необходимо да задържим хората тук. Днес Сърбия официално има повече жители, отколкото България, вероятно за първи път", каза Вучич, цитиран от вестник "Новости".

Изброявайки приоритетите на своята програма за управление, Вучич посочи, че е изброил девет инвестиции, за които каза, че Сърбия е рекордьор по тях.

Той отбеляза още програмата за развитие на Сърбия до 2025 г., тъй като въпреки кризите и войната в Украйна заплатите по думите му ще надхвърлят 1000 евро до края на 2025 г., така че Сърбия ще напусне редиците на бедните страни./БТА, Райна Асенова

Коментари Напиши коментар

142

Македонците като

преди 1 месец

Прочитат"ДЕВЕ БАИР" и се чувстват вече застрашени от мирната религия на нашествениците.

141

Красин.

преди 1 месец

Сърбия вече има по-голямо население от България. Това е най-лошото, което можеше да се случи. От тук нататък вече нищо няма значение. :( :(

140

Анонимен

преди 1 месец

Ами браво на съседите.Поне една славянска държава да оцелее на Балканите.