Снимка: БГНЕС

Секретарят на културния клуб "Цар Борис Трети" в Охрид е бил пребит снощи, съобщи  евродепутатът Андрей Ковачев.

"Насилието, омразата и дискриминацията трябва да спре!  Очаквам моментална реакция от властите и в двете страни! Това положение е нетърпимо. Политическата класа, медиите и академичните среди са създали атмосфера на омраза и преследване на българите. Европейските институции, разбира се, ще бъдат информирани! Момчето е в болница! Полицията е информирана!", написа Ковачев в социалната мрежа.

Още по темата

По-късно Ковачев уточни, че нападателите са били трима и са идентифицирани. Самият той се е опитал да разговаря с пострадалия по телефона, но не е успял, защото момчето е със счупена челюст, а при него има лекари. Ковачев е разговарял по телефона с министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи.

"Да се наричаш българин в Македония означава да бъдеш варварски нападнат и пребит. Сега нападателите ще ги осъдят условно като Ламбе (Алабаковски) и атаките ще продължат още по-яростно! Време е България да се погрижи за българите, които не живеят в родината!", написаха в профила си във "Фейсбук" от Културния клуб "Иван Михайлов" в  Битоля.

Клуб "Цар Борис Трети" в Охрид бе открит през октомври миналата година и до този момент срещу него има няколко посегателства, като най-напред нападнаха помещението със земеделско сечиво, през ноември счупиха с камъни светещата табела с името на клуба, а няколко дни по-късно по помещението беше стреляно с огнестрелно оръжие.

Културният клуб "Иван Михайлов" в  Битоля също бeше обект на посегателство. За опита за палеж на сградата условно бе осъден певецът Ламбе Алабаковски. /Кор. на БТА Маринела Величкова/

 

Коментари Напиши коментар

187

Тихомир

преди 1 месец

Трима срещу един. Ясни са- страхливи плъхове са всичките!

186

не вярвайте на всичк

преди 1 месец

Това са бизнес интереси на големи хора, търсещи финансова изгода. Не вярвайте на всичко, които четете.

185

Анонимен

преди 1 месец

Нали Франция щеше да бъде гарант за добросъседство? Психопата Киро, защо не се обади сега на Макрон, нали той обещава и подписва зад гърба на нацията. Защо Кирил Петков още не в затвора или в специализиран психодиспансер. Изключително опасно е такива хора да са на властови позиции.