Снимка: БГНЕС

Проливните дъждове в неделя предизвикаха наводнения в Албания, Косово и Сърбия, съобщават новинарските агенции, цитирани от БТА.

Двама души в Албания са в неизвестност, след като автомобилът им е бил завлечен от придошлите води на поток в община Малъсия в Северна Албания, съобщи информационният сайт „Вокснюз“. В колата е имало трима души – баща, син и дъщеря, като дъщерята е успяла да отвори вратата и да се спаси. Останалите двама обаче се смята, че са останали в превозното средство. На мястото са екипи на противопожарните служби и гражданската защита, които се опитват да намерят изчезналите.

Министърът на отбраната на Косово Арменд Мехай съобщи, че силите за сигурност са готови за извънредни ситуации, след като проливни дъждове засегнаха страната, съобщи КосоваПрес. На много места се съобщава за наводнения.

Сръбският президент Александър Вучич също разпореди въоръжените сили да окажат съдействие в борбата с наводненията и да помогнат на жителите на Нови пазар и Тутин в Югозападна Сърбия, съобщи пресслужбата на Вучич, цитирана от ТАСС.

В Тутин реката е излязла от коритото си и е заляла жилищни и промишлени сгради и улици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase